Гі де Мопассан "Життя"

11.06.2016

Переглядів: 2021

http://chytay-ua.com/

Руан - містечко де розвиваються головні події роману "Життя". Тихе і спокійне місто, мешканці якого ведуть непримітний спосіб життя. Закохуються, одружуються, народжують дітей, і не завжди в такій послідовності. Усі насолоджуються своїм затишним сусідством з морем. 

А воно там чаруюче. Подекуди меланхолійне і сяюче, але здебільшого бурхливе і штормове. Хвиля високо підноситься над кораблями і наводять страх навіть на бувалих моряків. 
У цьому місті природа зачаровує і керує життям людей. Усі ці ліси, сади, квіти і пагорби створюють атмосферу відчуженості від усього світу.

І у це містечко попадає мрійлива Жанна. Усе її дитинство пройшло в темних камяницях монастиря, де вона у своїх мріях розпланувала життя. Вона ще не знає що таке кохання, але передчуває його появу.

За неї вирішили її минуле, і тепер вирішують майбутнє найближчі їй люди. Хоча Жанна вважає, що це її вибір і її правила. Але справа в тому, що не знаючи життя, вона сприймає світ таким, яким бачила його у своїм мріях. Але правда в тому, що світ набагато складніший. Особливо коли ти спілкуєшся з людьми і їхніми масками. 

Гі де Мопассан не зраджує своєму стилю в цій книжці. Тут присутня іронія, сарказм, сатира і відчутне знущання над суспільними нормами. У цій книжці Мапассан роздумує про відданість, кохання і надію. Бо саме ці почуття впливають на стосунки між закоханими людьми.

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті.