Жахи від редакторів Читай.ua

31.10.2016

Переглядів: 2061

http://chytay-ua.com/

Сьогодні Геловін. Будуть вечірки, відверті костюми, гарбузи-ліхтарі, розмальовані обличчя, захмеліла молодь і море селфі. Дівчата хизуватимуться стилем Гарлі Квін або жінки-кішки, ну а хлопці на декілька годин перевтіляться в суперменів чи джокерів. І то буде весело, цікаво, але стоп! Як це усе стосується Геловіна? Де має бути дійсно страшно?

Адже Геловін, якщо це справжнє свято, символізується з жахами. Це вечірки, куди приходять живі мерці, дивні істоти і страшенні люди, звучить "Monster Mash". Вечірка, де замість яблук з води виловлюють очі, можливо, навіть справжні. Там розпалюють вогнища і розповідають моторошні історії, дивляться фільми жахів і лякають один одного. Ото свято.

А для того, щоб ви змогли розповісти наймоторошніші історії на вечірці, ми підготували для вас книги, які страшенно нажахали редакторів Читай.ua. Зізнаємось, роки минули, ми подорослішали, але ці книги ще досі лякають нас.

1. Едгар По Падіння дому Ашерів”.

Уявіть собі дивний, похмурий дім. Усюди  болото, страшні рослини і моторошні мешканці. Сірість і задушливий настрій. Настільки задушливий, що ви навіть відчуваєте його на вашій шиї. Така атмосфера займає першість в цьому домі та в оповіданні Едгара По. Як на мене, то ідеально для сценарію вашої тематичної вечірки. Падіння дому Ашерів – це саме те, що потрібно для веселощів.

2. Роберт Блох Психоз”.

Важко знайти людину, котра не знає хто такий Альфред Гічкок. Ще важче знайти людину, котра не бачила його фільму Психо. Але фільм - це не книга. І їх навіть не варто порівнювати. Роберт Блох створив дійсно моторошних людей, котрі роблять страшні речі. Прочитайте Психоз і ви точно будете знати як саме оформити кімнату жахів на вашій вечірці. Книги надихають.

3. Артут Конан Дойл “Собака Баскервілів”.

Завдяки екранізаціям книги, сюжет відомий багатьом людям. Але тільки паперова версія відкриє вам усю гаму страхів. Це чудова, містична історія, з присмаком таємниці і страху. Ви її згадаєте не один раз, шукаючи вихід з лабіринту. Адже саме лабіринти - запорука хороших розваг на Геловін.

4. Говард Лавкрафт Коти Ултара”.

Хто читав лавкрафтівські жахи, той ніколи їх не забуде. То якийсь інший світ. Не дарма Лавкрафта вважають одним з найвизначніших письменників в стилі жахів.
Книга містична, подекуди жахлива, але безумовно цікава. Тут ви знайдете безліч сюжетів для вашої вечірки, особливо якщо на ній будуть присутні ті, хто не дуже любить котів. Лякайте і буде вам щастя.

5. Стівен Кінг Сяйво”.

Читайте також рецензію на: Стівен Кінг "Сяйво"

Нарешті ми добралися до того, про кого кажуть, що він Король Жахів. Стівен Кінг беззаперечно заслуговує на цей титул. А його роман Сяйво - це суцільний жах. Так, це жах. Відчуття таке, що ти потрапив у дуже-дуже нехорошу ситуацію. Один з редакторів Читай.ua після прочитання цієї книги, два дні боявся заходити у ванну кімнату. Вагітним, дітям і людям з хворим серцем НЕ ВАРТО читати Сяйво”.