10 цікавих фактів про книги

16.03.2017

Переглядів: 28549

http://chytay-ua.com/

Ви любите читати дивні факти про життя? Ми так! А особливо, якщо вони стосуються книг.

Тому ловіть від нас топ-10 фактів про книги та читання.

1. Нацією, що найбільше часу проводить за книгою, безперечно, вважається Індія. Здивовані? Але саме середньостатистичний індієць проводить по 10,7 годин на тиждень, просто читаючи книгу.

2. Найбільш забороненою книгою в Америці є не сумнозвісний «Майн Кампф» Адольфа Гітлера, а казково-магічна історія про Гаррі Поттера. Саме її найчастіше забороняють з релігійних причин. 

3. В японській мові є чарівне слово «tsundoku», що перекладається як «людина, котра купила багато книг і просто не має часу, аби їх прочитати».

Радимо прочитати: Чому читання корисне?

4. Поговорюють, що першою написаною книгою на друкарській машинці були «Пригоди Тома Сойєра» Марка Твена.

5. “Бібліосмією” називають неконтрольоване бажання постійно нюхати старі книги, і отримувати від цього задоволення.

6. Рей Бредбері, автор «451 градус за Фаренгейтом», офіційно є нащадком однієї з Салемських відьом, яку було засуджено до спалення під час інквізиції у 1692 році. Пра-пра і ще скільки там разів прабабуся відомого антиутопіста дивом врятувалась, що, безперечно, тепер радує його фанатів.

7. Найдорожчою книгою у світі є Массачусетська книга псалмів. Надрукована у 1640 році, вона була продана на аукціоні у 2013 році за 14,2 мільйона доларів.

8. Найдовше речення у світі було написане Віктором Гюго у романі «Знедолені» і складалось з 823 слів.

Радимо прочитати: Що робити, коли не хочеться читати?

9. Двадцять шостий президент США Теодор Рузвельт прочитував по одній книзі кожного дня! Цікаво, а яка статистика у Дональда Трампа?

10. Відома пісня «Every Breath You Take» британського співака Стінга була написана на тому ж столі, що й книги Яна Флемінга про Джеймса Бонда.  

poster