5 книг про цінність стосунків

02.03.2018

Переглядів: 3903

http://chytay-ua.com/

Більшість з нас перебували або перебувають у стосунках з особами протилежної статі. Знають з власного досвіду це прекрасне почуття близькості, яке з часом, має властивість перетворюватися на все менш прекрасне. Пари розходяться, сім’ї руйнуються, а вчорашні очі наповнені любов’ю стають червоними від гніву. Не завжди так, але дуже часто трапляються подібні ситуації. Чому так відбувається? Попонуємо вам наш варіант списку книг, які допоможуть розібратися в причинах і наслідках, та ширше поглянути на стосунки між чоловіком та жінкою.

1. Ошо «Любов, свобода, самобутність».

Любов, свобода та самобутність, як невід’ємні складові люблячого індивіда. Як їх досягнути? Ошо підкаже.

«Що це за любов, яка завжди підозріла, завжди боїться ревнощів? Люди не усвідомлюють, що вони не знають, що таке любов. Любов ніколи не підозрює, любов ніколи не ревнива. Любов ніколи не втручається в свободу іншого. Любов ніколи не нав'язує нічого іншого. Вона дає свободу, а свобода можлива тоді, коли у вашому бутті разом є проміжки».

2. Алан і Барбара Піз «Мова взаємостосунків».

Про чоловіків, жінок та їхню взаємодію. Вони різні за своєю природою та світосприйняттям. Для нормального співіснування необхідно знати ці особливості.

«Він хоче спустошити себе, вона - наповнити. Розуміння цих факторів робить чоловіка і жінку більш уважними коханцями».

3. Еріх Фромм «Мистецтво любові».

Любов – це почуття, яке притаманне кожному з народження, чи це мистецтво, якому потрібні відповідні навички, постійне вдосконалення?

«Дитяча любов дотримується принципу  – я люблю, бо люблять мене. Принцип зрілої любові – мене люблять, бо я люблю. Незріла любов каже – я люблю тебе, бо ти мені потрібен. Зріла твердить – ти потрібен мені, бо я тебе люблю».

4. Річард Доккінз «Егоїстичний ген».

Еволюційна біологія та генетика лежить в основі всіх процесів, що відбуваються в нашому організмі та організмах всіх тварин, в тому числі і тих процесів, які породжують почуття любові, близькості та турботи. Як побудований наш мікросвіт і який він має вплив на наші вчинки та спосіб життя?

«Оскільки батько й мати, однаково зацікавлені у тому,щоб з дітьми все було гаразд, їм обом може бути вигідно співпрацювати разом, турбуючись про них.Якщо ж один із батьків вкладе в кожну дитину меншу частку своїх коштовних ресурсів, він отримає перевагу, бо зможе витратити більше на інших дітей від інших статевих партнерів, а отже, поширити в популяції більше своїх генів. Тому можна вважати, що кожен партнер намагається експлуатувати іншого, змушуючи його вкладати більше».

5. Еріх Марія Ремарк «Три товариші».

Список був би не повноцінний без художньої книги, яка описує силу кохання «тут і тепер». Це справжня зріла любов, яка сильніша за смерть.

«Жінка не повинна казати чоловіку про те, що кохає його. Її очі сяяли від щастя, і цим вона говорила більше, ніж можна було сказати словами».

Слава Славський

Головний редактор, книжковий пропагандист

Сторінки автора у соцмережах: Facebook , Twitter , Instagram

author photo