Ян Сігел "Діти Атлантиди"

13.01.2016

Переглядів: 1285

http://chytay-ua.com/

Давним-давно був втрачений один предмет. Той, хто його отримав, думав, що цей предмет не має ніякої цінності. Сім'я зберігала його, передаючи від покоління до покоління і розповідаючи легенду про нього до тих пір, поки юна наречена не продала цей предмет одному міднику, щоб купити собі моток стрічок....”

Суперечки про містичний острів Атлантида продовжуються вже близько двох тисяч років. Цю легендарну острівну країну шукали і в морях, і в океанах по всій планеті, але ніхто досі не може впевнено сказати, що Атлантиди не існувало. Загадковий острів, який зник ще до нашої ери багаторазово ставав образом для сюжетів фільмів і книг. Навіть якщо Ви не фанатієте від фентезі, неможливо залишитись байдужим до сюжету книги Яна Сігела “Діти Атлантиди”.

Цей твір про підлітків — 16-річну Ферн та 12-річного Уілла, але це не має зупиняти читача старшої вікової категорії. Насправді, коли відкриваєш книгу і поринаєш в історію та знайомишся з характерами героїв, то просто неможливо відірватися. В сюжеті крім магії і містики дуже детально розкрито особисті переживання та сімейні стосунки. З прологу одразу хочеться дізнатися що буде далі : “У самому епіцентрі шторму з глибини води виринула русалка. Будучи істотою без душі, вона не боялася стихії, яка її породила. Катаючись на гігантських хвилях, як дитина, яка катається на американських гірках, вона зі сміхом зісковзувала у жахливі чорні провали води, потім підіймалася до неба, до низько навислих хмар...”

У першому розділі є лише натяк на історію з русалкою, а дивна картина, яка заворожила головну героїню Ферн натякає на зв’язок з Атлантидою. Сюжет зав’язується в старому будинку, де дівчину налякала статуя-ідол. Ймовірно, її привіз предок сім’ї Кейпел, який був мореплавцем. На даху будівлі юний Уілл знайшов замкнену шахматну доску, але ключа ніде не було. Цей предмет повинна знайти і сховати від усіх Ферн. Чи вдасться юній героїні це зробити, і до чого тут Атлантида?

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті

Катя Буяльська

журналіст, культуролог

author photo
poster