Робін Шарма "Монах, який продав свій Феррарі"

17.01.2016

Переглядів: 17199

http://chytay-ua.com/

Впевнений, що багато хто з вас читав, або ж чув щось про цю книгу. Вона стала бестселером. В наш час такі книги набувають все більшої популярності. Чи справді люди шукають ті знання, якими наповнені твори про самовдосконалення та пошуки свого місця в світовій круговерті? А можливо їх просто приваблюють гучні слова про безмежні можливості людського розуму та сили волі, і прочитавши десятки подібних книг, слова залишилися словами, які не відповідають життєвій практиці. В будь-якому випадку така література заслуговує на увагу, і, як на мене, є навіть чимось більшим чим просто літературою.   

«Кордони твого життя - це лише твої власні творіння»

Змінюватися ніколи не пізно – це нам доводить Джуліан Ментл – зірка адвокатського світу, справжній монстр своєї справи, професіонал. Маючи мільйони і славу, здавалося що ще потрібно? Але дуже часто буває, що найбагатші люди, які можуть похвалитися своїми матеріальними статками, в духовному і психологічному стані мають абсолютно протилежну картину. Гроші заполоняють їх, замінюючи всі життєві радості. Одні розуміють нагайну потребу змін у своєму бутті, інші доживають в позолочених кайданах власної жадібності. Всесвітньо відомий адвокат ризикнув, і старий Джуліан помер, натомість народився новий – монах, що продав своє феррарі.

«Мета життя - це життя з метою»

Основний сюжет відбувається в одному місці, двоє людей, дванадцятигодинна розмова, в якій крок за кроком, розкриваються рецепти щасливого, повноцінного життя. Прийоми і секрети древніх тибетських мудреців один за одним відкриваються читачеві. Моментами ви відправляєтеся в місце абсолютної благодаті та гармонії. Воно настільки далеке, що майже нереальне. Це оповите таємницями поселення монахів в індійських горах. Лиш одиницям вдавалося потрапити туди. Завдяки колишньому адвокату і його пригоді - ви побуваєте там.

«Подорож у тисячу миль починається з одного кроку»

Відрізняє «Монаха…» від інших подібних книг те, що тут даються конкретні практичні дії, яких варто дотримуватися задля покращення власного внутрішнього, а в результаті і зовнішнього стану. Це характерна риса творів Робіна Шарми. Напевно, саме тому вони такі популярні. Кожний розділ книги можна розбивати на цитати для самовдосконалення.

Час прочитання – 7 днів, в звичайному життєвому ритмі.

Найкраще місце – тиха атмосфера, яка абсолютно не відволікає; природа, теплим літнім днем.

Для кого? – Для тих хто шукає натхнення та мотивації в житті.

Читайте також: Шість властивостей освіченого лідера-керівника. Уривок із книги «За межами піраміди потреб»

Замовити книжку

Слава Славський

Головний редактор, книжковий пропагандист

Сторінки автора у соцмережах: Facebook , Twitter , Instagram

author photo
poster