Марія Матіос "Солодка Даруся"

30.01.2016

Переглядів: 2476

http://chytay-ua.com/

Глибокий психологізм, патріотизм й соціальна значущість кожного з нас − чи не головні фактори буття.

«Драма на три життя» Марії Матіос відображає усю глибину людини як особистості, з її внутрішніми проблемами, й людини як частини суспільства. Людини як зламаного сірника, й сірника в коробці. Головна героїня Даруся є отим відламаним шматочком деревини, однак, тим, що має величезну балабуху сірки, що може запалити абсолютно все. Лише б коробки, лише б тертя…

Кожен рядок книги «Солодка Даруся» пройнятий особливою таємничістю і якимось, навіть, дитячим бажанням. Прагненням дізнатися: «А що буде далі?» Хочеться прочитати швидше, швидше і швидше. Якась дика нервозність пронизує тіло від того незнання.

Марія Матіос поєднує і разом з тим протиставляє одинокість і суспільство, показує їх взаємодію і шкоду. Індикатор свідомості – свідомості кожного з нас, бажання бачити крізь стіни, бачити душу людини крізь шкіру й усі органи, відчути те, що здавалося неможливим.

Немов гострі леза вриваються у лінії тендітної долоні, − так врізаються у душу сюжети роману, образ дівчини із прекрасним мікросвітом, віддаленої від жорстокого макросвіту. Якась дика диво живильна кров, що немов голодного вампіра, годує читача, який прагне живих почуттів.

Замовити книжку

Віта Омельчук

Журналіст, борець за справедливість

author photo
Рецензій: 3

Люда 2016-01-31

Про вампіра - то вже перебор, не варто порівнювати читача з ним, як на мене. І слово "одинокість" вухо дряпає, бо українською "самотність" набагато милозвучніше. Я б наголосила на сюжеті, неординарності образів головних героїв щоб заінтригувати читача
Алла 2016-02-02

к на мене - текст Віти приємній і добре сприймається! А щодо вражень - ну всі ж ми по0різному сприймаємо. Для мене ця книга стала тою, післ якої не можу до рук брати Марію Матіос - не тому, що щось таке жахливе чи не відоме мені раніше, а тому, що написано ТАК, що я проридала цілий день, поки справжнісіньким вампіром-наркоманом-ким завгодно, не могла відірватись від неї до останньої сторінки. Сильна книжка, хороша рецензія. Дякую)
Алла 2016-03-07

Чудова книга!Читайте,вона того варта!Щем буття та пізнання себе та Всесвіту!
poster