Слово редактора. Лютий, 2016 року.

01.02.2016

Переглядів: 1664

http://chytay-ua.com/

Читай.ua працює рівно місяць. Це ще не є великою датою чи довгим періодом для глибоких висновків. Але часом 31 дня достатньо для перших підсумків та розуміння власної траєкторії розвитку. Не буду приховувати, що наше перше і головне завдання було стартувати. Коли на початку ми з Мар’яною Паславською та Славою Славським обговорювали абстрактну ідею проекту Читай.ua, то навіть близько не уявляли шляху, який разом доведеться пройти. Запустити цікавий, гарний та сучасний інтернет ресурс не просто. Але ще важче не відмовитися від власної ідеї, коли все готово, і коли буденна кропітка робота приходить на заміну обговоренню та проектуванню. Тому починаючи з 1 січня 2016 року ми стали цілком залежними від сайту chytay-ua.com. Це означає, що наші вихідні, вільний час перетворилися на роботу над новим проектом.

В цьому шаленому ритмі першого місяця нас зігрівали читачі, які дякували за матеріали та пророблену роботу. Але без наших колег, що долучилися до Читай.ua, сам сайт ніколи не був би таким цікавим і різноманітним. Дякуємо хорошим і чарівним Катерині Буяльській та Ірині Іванець. А також дякуємо тим людям, що писали гарні та якісні рецензії, та щиро ділилися цим з нами. Наші автори: Андрій Керод, Сашко Завара, Віта Омельчук, Ганна Клименко (Синьоок), Ігор Зіньчук, Олена Бурдейна.   

Перший місяць такий важливий для нас, тому що початок задає ритм всього подальшого розвитку. Він нам запам’ятається як місяць роботи. Хоч ця робота важка і займає багато часу, але вона улюблена і дарує неймовірне задоволення. Читай.ua рухається вперед, хоч багато що залишається поза увагою читачів, але ми постійно працюємо над вдосконаленням дрібниць. Ще не все на сайті працює так, як того хочемо ми. Однак, результатами першого місяця залишаємося задоволені. Матеріали, які публікувалися, знаходили своїх читачів. Читай.ua підготував відгуки на 30 книг. Книги, про які ми писали важко віднести до одної тематики, так як ділилися враженнями різні люди з різними смаками. Але кожен обравши рубрику «Книги» на сайті, зможе прочитати відгук про те, що його цікавить. З лютого місяця короткі відгуки будуть виходити з поміткою «Міні-рецензія». Це зручно для тих, хто не має багато часу і хоче швидко дізнатися про що книга. Також починаючи з лютого місяця на сайті, з поміткою «Новинка», будемо писати  рецензії на книги, що з’явилися нещодавно на українському книжковому ринку.

В січні ми зробили три інтерв’ю. Це були наші перші проби, але вийшло змістовно та інформативно. З лютого місяця будемо публікувати інтерв’ю щоп’ятниці, тепер вони виходитимуть у нас з постійною регулярністю. Як маленький анонс. Читай UA поспілкувався з автором патріотичної поезії, активістом та львів’янином Юрієм Руфом. У нас вийшла дуже тепла розмова, ми почули так багато важливої інформації, що тепер потрібно трішки часу, щоб її опрацювати та підготувати до публікації.

Окремої уваги заслуговує наша рубрика «Списки», де ми формуємо власні підбірки книг. Вона відрізняється від того, що публікують інші ресурси, так як  кожен такий список, це творча робота наших авторів. Всі списки мають власну концепцію. Такі підбірки зручні для тих, хто шукає що цікавого почитати.

Цього місяця ми повністю змінимо концепцію і назву рубрики «Думай сам». Як це буде виглядати, незабаром можна буде побачити на нашому сайті. «Думай сам» залишиться як окрема підрубрика. Без змін будемо наповнювати нашу рубрику «Фрагменти». Як і в січні добиратимемо лише вартісні та актуальні уривки з відомих книг.

Команда Читай.ua отримує чимало відгуків серед яких є і критика. Те, що конструктивно, ми беремо до уваги. Тому намагатимемося вдосконалюватися разом з нашими друзями та читачами. Обіцяємо вийти в новому місяці на новий рівень якості та дарувати читачам радість гарними та якісними текстами. Ми маємо представництво Читай.ua ще й в соціальних мережах. Тому підписуйтеся на наші сторінки в Facebook, ВК та Твіттері. В час мобільності та великого потоку інформації, сторінки в соціальних мережах є додатковим навігатором по нашому сайту, а також дозволяють нам завжди залишатися на зв’язку.

 

Рецензій: 3

Ігор Зіньчук 2016-02-02

Дякую за початок цікавої співпраці у команді Читай.ua
Валентина 2016-02-02

Вітання Читай.ua ! Завжди цікаво читати підібрані матеріали. Хай щастить!
2016-02-03

Ви робите добру справу! Хай вам щастить!
poster