Коли погасло світло

01.01.2016

Переглядів: 43

http://chytay-ua.com/

Уявіть собі ситуацію, ви проснулися зранку, на дворі дощ, а у вас в квартирі виключили світло. І ніхто не знає коли його включать. Що робити? Стрічку новин в facebook не погортаєш, не подивишся нову серію улюбленого серіалу, а iphone і ipod не заряджені, тому музика автоматично не доступна. Та й прогулянка містом не імпонує. Як провести цей день вдома і не занудьгувати? Вас врятують книги. І ось вам список книг, котрі можна легко прочитати рівно за один  день  і отримати позитивні емоції:

1. Джон Толкін “Гобіт, або Туди і Звідти”, 1937 рік
Толкін завдяки цій книзі зумів показати, що і для дорослих  можна написати казку. Казку, яку будуть читати усі. Видано понад сто мільйонів примірників. Вперше книга була екранізована в 2012 році.

2. Стівен Кінг “Ріта Гейворт та втеча з Шоушенку ”, 1982 рік
Книга про незламність духу читається на одному диханні.  В 1994 році режисер Френк Дарабонта зняв фільм за мотивами повісті Кінга. І він був визнаний найкращим фільмом за версією IMDb.

3. Герберт Веллс “Машина часу”, 1895 рік
Книга про подорожі в часі пропонує нам перенестися в далеке майбутнє. Українською мовою вперше перекладений 1977 року. Цю книгу екранізували два рази - 1960 і 2002 років.

4. Френсіс Скотт Фіцджеральд “Великий Гетсбі”, 1925 рік
Краса, небачений розмах, феєрія, спонтанність, шаленство кохання – усе це описано в книзі. Тому не дивно, що в 2013 році талановитий і харизматичний Леонардо Ді Капріо погодився на головну роль в екранізації легендарного роману Фіцджеральда.

5. Вінстон Грум “Форрест Грамп”, 1986 рік
Розказується доля людини через призму історичних подій. Книга була екранізована відомим режисером Робертом Земекісом в 1994 році. Цей фільм отримав 6 нагород Оскар.

А який у вас список книг прочитаних за день?

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті  

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
Рецензій: 1

Інокентій 2016-01-07

Немає світла і гаджетів, а Толкін, Кінг, Веллс і навіть Фітджеральд є? навряд(
poster