Жіноча сила

03.01.2016

Переглядів: 33

http://chytay-ua.com/

Жінки в історії України завжди були не тільки очевидцями і спостерігачами. Вони брали безпосередню участь в боротьбі і творенні нової держави. Окрім своєї любові і турботи, вони дарували надію на прекрасне. Їхній вклад безцінний і заслуговує поваги.

Нам жінкам потрібно не відставати від своїх попередниць. Адже тільки спільна справа приносить результати. Але в світлі теперішніх подій в країні, досить важко зрозуміти хто правий, а хто винний. Хто допомагає, а хто бажає нашкодити. Тому залишається тільки самому робити висновки. Але допоміжна література потрібна нам без сумніву. В книгах можна знайти те, що уже давно думалося, але не було снаги визнати. А наші письменники інколи навіть не підозрюючи, дають вичерпні відповіді на питання.

Книги, які ми радимо, це звичайно не істинна в останній інстанції. Це поради і підказки для тих, хто шукає правду, вірить в краще і надіється на самого себе.

Топ-5 солідних українських книг для чарівних панянок:

Оксана Забужко “Музей покинутих секретів”

Перш за все варто сказати, що Забужко майстер слова. Її романи можна вважати важкими, але завжди правдивими . Кожний її текст влучає прямо в ціль – серце читача.

“ Музей покинутих секретів ” варто все ж таки читати після 20 років, тоді зникає дівоча наївність і починає вироблятися власний характер. Ця книга покаже, що ніщо не забуте і не пробачене. За усе потрібно відповідати. Цей роман, це історія країни, через призму її нації. Це розповідь про трагічність людської долі, якщо не вміти робити висновки.

Не відкладайте цей роман на кращі часи. Можливо кращі уже і не настануть. Можливо саме зараз слушний час для прочитання " Музею...".

Ірина Вільде “Сестри Річинські”

Коли молода  дівчина питає поради, що їй почитати, чомусь завжди радять Джейн Остін і Шарлоту Бронте. Забуваючи при цьому, що ми маємо свою майстриню романів. Це Ірина Вільде. Жінка, котра була майстром жіночої психології.

Її роман “Сестри Річинські” це безумовна перлина в українській літературі. Історія про долю п’ятьох  дочок греко-католицького священика Аркадія Річинського можна порівнювати з долею багатьох українок. Там кохання і страждання, надія і розчарування, мрії і темрява.

Ірина Вільде ставить питання про жіночу долю, але відповідь вам прийдеться самим шукати в її романі.

Валерій Шевчук “Дім на горі”

Валерій Шевчук не пересічний письменник, хоча і не розрекламованоий. І це наш промах, шановний читач. Адже таку якісну літературу, яку видає Шевчук варто читати. Доречно зауважити, що він не тільки  письменник, а й поет. Збірка його віршів уже в книгарнях.

Але сьогодні хочемо порадити його роман “ Дім на горі ”. Рідко зустрічаються чоловіки письменники, котрі вміло описують жіночі почуття. А Шевчуку це вдається, та й так ,що його роман є обов’язковим для прочитання усім жінкам. Ця книга перенесе вас у світ жіночої магії. Ви прочитаєте про те, як жіноча краса і внутрішнє сяйво приваблює чоловіків.

“ Тихий і незвичний спокій ”! Ця фраза (з якої починається твір) найкраще підходить для опису цього роману.

Ліна Костенко “Записки українського самашедшого”

Перший прозовий роман Ліни Костенко, котрий вона писала 10 років. Був виданий у 2010 році, і звичайно став одразу ж бестселером. Про неї говорили усі і читали усі. Але зараз її актуальність не зменшилася. Тому ця книга буде цінною для українок.

Те як письменниця вміло, по поличкам, розкладає усю чоловічу філософію варте уваги. Коли читаєш роман, не виникає враження, що книгу могла написати жінка. Чоловічі думки, чоловіча поведінка, усе що притаманно чоловікам Костенко дослідила і представила у своїй книзі. Та й не забула згадати про реалії життя українців в тогочасній “майже незалежній” Україні.

“ У світі надмірної (дез)інформації і тотального відчуження він — заручник світових абсурдів - прагне подолати комунікативну прірву між чоловіком і жінкою, між родиною і професією, між Україною і світом”.

Роман Іваничук “Торговиця”

Історичний роман Іваничука де розказується доля української молоді, яка зробила для своє країни усе, що було в її силах і дорого поплатилася за свої діяння. Свою історію потрібно пам’ятати, щоб не робити помилок в майбутньому. Українки - майбутні матері, і ніхто з них не хоче долі, яка описана в книзі, своїм дітям. А як можна виховувати дітей, не знаючи власної історії. Тому цю книгу потрібно мати у власній бібліотеці.

Читайте також: 5 книг про вічне кохання

Підтримати проект

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
poster