Улюблені книги: Оксенія Бурлака

13.12.2020

Переглядів: 1216

http://chytay-ua.com/

Оксенія Бурлака - українська письменниця, піар-фахівчиня та композиторка. Нещодавно на світ з’явилась її друга підліткова повість “Розірваний кадр” у Видавничому Центрі “Академія”. Ця книга вже встигла стати улюбленою для багатьох читачів.

“Мене звати Оксенія Бурлака. Я завжди мріяла бути письменницею і от… Стала. Крім того, я працюю у сфері комерційного копірайтингу та піару, пишу авторську музику і шукаю у світі рідні душі. Цього року здобула перемогу у конкурсі “Коронація слова -2020” у номінації “Вибір видавця”.

Якщо захочете дізнатися мою історію творчого становлення, то я розповіла її тут - YouTube

Книга: паперова чи електронна?

Я віддаю перевагу електронним книгам. Мені так зручніше читати. Можу це робити у маршрутці, ввечері у ліжку, коли синочок вже спить. Знаєте, зараз дуже багато різноманітної літератури й у кожної, я впевнена, є свій читач. Буває візьмеш книгу, почнеш її читати, а вона тобі не “заходить”. Я не боюся закривати й відкладати історії, які мене не “чіпляють”. Натомість якщо книга мене вразила, я до неї повернуся. Більш того, куплю паперову версію для домашньої бібліотеки. Останнім часом частенько слухаю аудіо-книги і радіовистави. Цілий день я проводжу з ноутбуком, створюючи тексти для замовників. Під вечір вже очі болять від напруги. На допомогу приходять вуха, які чудово сприймають нові літературні історії.

Книга, з якою асоціюєте себе

«Їсти, молитися, кохати» (Елізабет Гілберт), — у даний період життя саме ця книга дуже відгукується. Я також продовжую шукати себе та відповіді на запитання.

Особистість людей, котра надихає

Мені подобаються талановиті люди, які активно розвиваються, ставлять перед собою цілі, йдуть вперед. Демотивує рутина і бездіяльність. Впевнена, що кожна людина народжується зі своїм “комплектом” талантів. На жаль, деякі просто не хочуть копатися в собі, шукати, розбиратися, напружуватися. У кожного з нас завжди є вибір. Жалітися на життя чи радіти кожній дрібничці, падати й залишатися лежати на лопатках, чи підніматися і йти вперед.

Музика, що створює настрій

Завдяки тому, що я сама пишу музику, то завжди можу сама собі щось вигадати чи зіграти для настрою. Коли хочеться усміхнутися, слухаю зазвичай ось цю мелодію - Soundcloud 

Топ 5 книг, які вас змінили

Роберт Макі “Сценарій на мільйон” (Книга, яка допомогла мені у літературній творчості).

“Радикальне прощення”, Колін Тіпінг (Книга про те, як важливо жити без образ і про те, як ситуації, що завдають нам болю допомагають вирости й вивчити життєвий урок). 

Вадим Зеленд “Трансерфінг реальності. “Місто дівчат”, Елізабет Гілберт. Ірен Роздобудько “Ґудзик” (саме після цієї книги мені захотілось перемогти в «Коронації слова».

Остання прочитана книга, що вразила

Крістен Ханна “Соловей”. Історія життя двох сестер у розпал воєнних дій.

З чого радили б починати писати?

З того, що душа бажає. Насправді, дуже важливо виписуватися. У мене, наприклад, мій перший роман, який я писала ще у сімнадцять, був тренувальним. Я його готувала цілий рік, і то було круто, але потім я зрозуміла, що історія слабенька, та цей досвід дав мені купу кейсів. Кожна нова книга, кожна нова історія дозволяє нам переростати самих себе. Ніколи не зупиняйтеся у власному розвитку. Не чекайте музу, просто робіть свою справу. От і весь секрет.

Топ 5 речей, що вас надихають?

1. Досягнення. Немає нічого прекраснішого за дні, коли виходить з друку твоя нова книга або ти перемагаєш у конкурсі, або тебе хвалить замовник.

2. Подорожі. Я подорожую не часто, але дуже хочу це змінити, тому що зміна обстановки й виїзд до моря — то ейфорія. Дуже багато сил і натхнення мені дарують дні, проведені біля солоних хвиль..

3. Відгуки. Коли отримую відгуки читачів, потім цілий день ходжу зачаровано-щаслива. Це неймовірно, коли світ, створений тобою, відгукується читачеві. В цю мить ви ніби стаєте одним цілим.

4. Зустрічі з друзями.

5. Театр і книги.

Життєве кредо

Усе відбувається у найкращий час, просто не погоджуйся на компроміси і йди до мети.

Кого з книжкових героїв хотілося б запросити на каву і куди саме?

Біллі Міллігана я б запросила на чашечку кави  у заклад ZELYONKA (обожнюю їхні сніданки) і поспілкувалася б з усіма його позитивними особистостями.

Якою буде наступна книга?

В моїй голові вже дозрівають три історії і я не знаю за яку братися.

У лютому вийде “Платонічне кохання”, до осені планую написати щось новеньке для підлітків. Подробиці не буду розповідати, але це будуть цікаві, актуальні історії.

Опишіть, як виглядає ваша бібліотека? Які там книги є? Які ви найбільше любите? Як упорядкована ваша бібліотека? Де купляєте книги для бібліотеки?

Моя бібліотека не дуже велика, бо зазвичай я читаю в електронному варіанті, але наступного року планую купити собі стелаж, щоб розширити колекцію.

Те, чим пишаюся: усі книги про Гаррі Поттера, більшість книг Ірен Роздобудько, книги Олени Рижко (саме завдяки її книгам я зрозуміла як можна писати для підлітків). До речі, у неї вийшла нещодавно чудова новинка “Ужалений зрадою”. Ще у мене дуже багато мотиваційної, психологічної літератури. Я захоплююсь медитаціями, саморозвитком і самопізнанням. 

Марта Гулей

Рецензії на прочитані книги

author photo
poster