Шість властивостей освіченого лідера-керівника. Уривок із книги «За межами піраміди потреб»

01.09.2022

Переглядів: 445

http://chytay-ua.com/

Як часто ви зіштовхуєтеся з некомпетентними людьми на керівних посадах? З висоти життєвого досвіду, багато хто з нас може сказати, що це стається доволі часто. З цим безперечно потрібно щось робити. До вашої уваги уривок з книжки Скотта Кауфмана "За межами піраміди потреб" (яка вийша українсько мовою у видавництві "Лабораторія"), про те, якими характеристиками володіють справжні лідери, керівники, люди, які досягають мети не лише на роботі, але й у житті.

Освіченим лідерам притаманні такі властивості:

- Вони подають приклад. Освічені лідери встановлюють високий стандарт результатів роботи, працюють не менше за інших та чітко, зі щирим захопленням формулюють переконливу мету чи візію майбутнього організації.Освічені лідери вміють тримати робітників у курсі.

- Вони чітко вказують на зв’язки між завданнями певної посади й масштабною метою та візію організації, виразно висловлюють очікування, чесно відповідають на запитання, які турбують працівників.

- Освічені лідери довіряють робітникам і відкрито кажуть, що не сумніваються в них і вірять у їхню здатність задовольнити свої високі очікування.

- Освічені лідери беруть участь у спільному обговоренні питань, нівелюють владну ієрархію, спонукають усіх працівників висловлювати думку та надають їм таку можливість, ухвалюють робочі рішення, спираючись на зворотній зв’язок.

- Освічені лідери — Добрі наставники для інших. Коли потрібно, підтримують їх, навчають самотужки розв’язувати проблеми, кажуть про те, що підлеглі плідно попрацювали, допомагають не відволікатися від завдання, а часом навіть бачить для них більше перспектив, ніж можуть помітити самі робітники.

- Освічені лідери виявляють до працівників небайдужість, знаходять час на особисті бесіди, підтримують зворотній зв’язок, думають, як покращити психологічне самопочуття і відчуття змістовності на робочому місці, дають підлеглим складні завдання, що постійно сприяють їхньому зростанню та розвитку, а також дарують почуття щирої гордості.

Читайте також: 5 ознак того, що ви читаєте погану книгу

Підтримати проект

Замовити книжку

Слава Славський

Головний редактор, книжковий пропагандист

Сторінки автора у соцмережах: Facebook , Twitter , Instagram

author photo
poster