Книжкові новинки серпня

02.09.2022

Переглядів: 600

http://chytay-ua.com/

Якби не росія, зараз ми б знайомилися з каталогами новинок, які видавництва зазвичай готують на BookForum, бронювали б квитки до Львова і складали список львівських кав'ярень, в які точно потрібно завітати. Реальність трохи інша, однак книжки продовжують видавати в умовах війни, що дуже тішить. У цій статті зібрали декілька серпневих новинок на які рекомендуємо звернути увагу. Адже ми плануємо читати, на зло всім ворогам!

Тема ядерної зброї знову актуалізується завдяки нашим божевільним сусідам, вбивцям, які хочуть захопити нашу країну і погрожуть світу новими ядерними ударами. Джон Герсі - журналіст та письменник, а його книжка "Хіросіма" вважається класикою репортажної літератури. У ній він розповідає історію шістьох японців, яким вдалося пережити ядерний удар по місту Хіросіма 6 серпня 1945 року, який забрав життя сотень тисяч людей. Про трагедію Хіросіми й Нагасакі не часто говорять, ми лише знаємо, що вони були. Як бачимо сьогодін, не всі здатні робити висновки з минулого, але сподіваємося, що людство більше ніколи не застосує таку страшну зброю. 

Купуючи книги Ольги Токарчук, ви точно потрапите на якісну прозу. Вона одна із найчитаніших польських авторок у світі. "Е. Е." - це не новий роман, написаний ще 1995 року, і це ваш шанс познайомитися з ранньою творчістю авторки. Тут відчутне її захоплення психологією, адже Токарчук має психологічну освіту і навіть працювала, під час навчання в університеті, психологинею у волонтерській організації. Спіритичні сеанси, духи, життя та смерть, занурення ірраціональне - усе це обіцяють нам видавці на сторінках цього роману. 

Класне видання для дітей, про всі роки української незалежності. На сторінках гарно проілюстровані і розписані основні події кожного року від 1991 до 2022. Хороший спосіб ознайомити дітей з історією нашої держави. Бо ж потрібно ознайомлювати!

По-перше, тут гарна обкладинка. Сподіваємося, вас не здивує той факт, що деякі люди можуть купити книжку за гарний дизайн палітурки? По-друге, це драматична історія, за сценарій до екранізації якої, Джон Ірвінг отримав Оскар 1999 року. Чудовий шанс познайомитися з сучасною американською прозою. 

Світ дуже швидко змінюється. Ці зміни стосуються і технологій, і відкриттів, і екології, а токаж політико-економічної ситуації. Періодично просто необхідно читати науково-популярні книги, які пояснюють основні тенденції у всіх цих питаннях. Ми безперечно можемо робити власний аналіз про стан справ у світі, проте буде доречніше довіритися науковцям. Навіть якщо прогнози для людства невтішні, краще бути обізнаними. Вацлав Сміл - чесько-канадський науковець, експерт з енергетики. Він один із улюблених авторів Білла Гейтса. Книга вийшла у світ у травні, а вже зараз доступна в українському перекладі.

Це не серпнева новинка, книжка видана ще у квітні, однак ми вирішили її додати в цей список. Єдиний роман прозового формату німецького поета і драматурга Фрідріха фон Шіллера, вперше українською. Цей аргумент вже є доволі переконливим, щоб книга потрапила у список бажаних. Мати у своїй домашній бібліотеці єдиний роман Шіллера - виглядає доволі хорошим бажанням. Історична драма з філософськими роздумами і авантюрними пригодами кінця вісімнадцятого століття. 

Літературознавець Ростислав Семків, у своїй книзі "Як писали класики", називає Курта Воннеґута "веселим вісником апокаліпсису", адже у свої творчісті він поєднує сатиру, чорний гумор та наукову фантастику. "Бойня номер п'ять" - найвідоміший роман автора, написаний у 1969 році. Вона постійно входить до різноманітних списків знакових романів двадцятого століття. Події твору відбуваються на тлі бомбардування Дрездена під час Другої світової війни. Класика антивоєнного роману. 

Читайте також: Книжкові новинки грудня-січня

Підтримати проект

Слава Славський

Головний редактор, книжковий пропагандист

Сторінки автора у соцмережах: Facebook , Twitter , Instagram

author photo
poster