Книжкова Чорна П’ятниця

25.11.2016

Переглядів: 2402

http://chytay-ua.com/

Редакторки Читай.ua вирішили трішки скупитися в Чорну П’ятницю. Ні, ні, не одяг і косметика. Їхня ціль –книжки. Українські видавництва цього року прийняли участь у цій хорошій справі. Але ми вирішили провести невеличкий експеримент. 

Оксана готувалася до цього дня, вибирала видавництва, книжки і в п’ятницю, натиснувши декілька разів по клавіатурі, замовила те, що бажала. Натомість Мар’яна вирішила нічого онлайн не замовляти, а купити усе в книжкових магазинах і книгарнях видавництв.

Оксана Пелюшенко

На Чорну П’ятницю повелася вперше і поклікала скуплятися в "Наш формат". Ну дуже вже мені подобаються ті книги з клану нон-фікшен, котрі видавництво перекладає останнім часом! Зупинилася на двох виданнях.

"Чому нації занепадають?" Дарон Аджемоґлу, Джеймс Робінсон. Цю купила на подарунок, але спершу сама читатиму. Про книгу багато говорили з дня її появи, вона бестселер New York Times та Wall Street Journal, одна з найкращих книг за версією Марка Цукерберга та входить до списку обов’язкових для читання за версією Білла Ґейтса. Книга розповідає про те, чому економічний успіх держав не залежить від культури, клімату чи географічного положення, і від чого ж він, власне, залежить. Книга для широкого кола читачів і зачіпає такі сфери, як політична економіка, історія, світовий розподіл капіталу тощо. Не зовсім мої теми, але якщо вірити тим, хто вже прочитав, то книжку варто читати як мінімум для загального розвитку.

"Змінюється все. Капіталізм проти клімату" Наомі Кляйн. Цю книгу купила вже для себе, бо тема мені дуже цікава і на сьогодні, як на мене, найважливіша з глобальної точки зору. Треба бути геть сліпим, аби не бачити, що ми вже однією ногою переступили ту межу, яка називається точкою неповернення. Якщо не зупинимося, то єдина надія в людства буде на Маска, аби він встиг придумати, як нам всім перебратися на Марс, бо на цій планеті жити стане неможливо.

Тут, мабуть, потрібно зробити маленьку ремарку про те, що недавно я прочитала теж "форматівський" нон-фікшен "Шосте вимирання" від Елізабет Колберт. Після неї моя і без того невелика віра в людство сильно постраждала. А в анотації до "Змінюється все" пишуть, що авторка шукає і знаходить (!) спосіб вирішити проблеми кліматичних змін. Просто не могла пройти мимо!)

Мар’яна Паславська

Одразу скажу, що це був мій промах. Бо книжки, які я хотіла, продавалися зі знижками або онлайн, або видавництва були в інших містах, або видавництво не брало участі в Чорній П’ятниці. Тому вчіться на моїх помилках і такого не робіть. Потрібно завчасно усе спланувати, вибрати і без проблем отримаєте книжку зі знижкою. Робіть як Оксана. Розумна дівчина.

Але незважаючи на мої промахи, я таки купила цікаві книжечки.

“Соло для Соломії” Володимир Лис. Нещодавно прочитала його “Століття Якова” і просто зачарована цим письменником. Тому мій вибір очевидний. Є внутрішня впевненість, що і ця книжка буде фантастичною.

“Розстріляне відродження”. Цю книжку я замовляла онлайн, але декілька днів тому. І ось сьогодні отримала надзвичайно красиво оформлену книжку. Милуюся нею цілий вечір.

“Милий кохання тягар” Валерій Шевчук. Особливий письменник, цікава книжка, улюблена книгарня, усе склалося якнайкраще. Чудовий вибір, як на мене.

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster