Слава Світова "Жила-була Я"

08.05.2017

Переглядів: 2309

http://chytay-ua.com/

Напевно, у кожного з вас є подруга, яку інакше як запальничкою не назвеш. Вона завжди виглядає так, наче зійшла з обкладинки глянцевого журналу або ж барвистої дівочої книжки, вона в курсі всіх останніх модних тенденцій та легко оперує термінами, які вам і не снилися! Вона фонтанує божевільними ідеями, які наступного ж дня кидається втілювати у життя. Ви захоплюєтесь нею, адже інакше просто неможливо!

Та ніхто не знає, як іноді отій дівчинці-вогнику самій бракує іскри, і про те, що навіть найактивніші панянки сумують. У теплій піжамі та з горнятком какао, приплюснувши носа до холодної шибки, у передноворічну ніч вона допитливо визирає в далечінь із надією побачити, що ж готує їй майбутнє. У крихітній квартирі в невеличкому містечку  вона почувається, як птаха в клітці. Її крилам бракує простору і попутного вітру, а ще сьомого неба. Сьогодні вона посумує, можливо, навіть проллє кілька сльозинок (благо, ніхто не помітить, вона ж дівчина-енерджайзер!), а потім дасть собі обіцянку все змінити. І наступного ранку вирушить підкорювати велике місто. І саме зараз, у цю мить, мені хочеться сказати: «Наче Керрі Бредшоу з популярного серіалу «Секс і місто».

Якось схоже починаються пригоди невгамовної та кумедної головної героїні Славці в – ні, не останній! – а крайній книжці Слави Світової «Жила-була Я». Багатьом читачам письменниця відома своїми позитивними та веселими збірками «Жменька слів для доброго настрою» («Брайт Стар Паблішинг»), «Балачки про все на світі» («Дискурсус») та «Теревені аж до ранку» («Дискурсус»), також вона є співзасновницею україно-дівочого сайту гарного настрою «Каралєвна» та «Бюро дівочих мрій».

«Жила-була Я» – це книжка, ідеальна для відпочинку. З нею так хороше проводити час на якомусь узбережжі під тихий шурхіт хвиль або під час похмурої погоди, коли дощі невпинно тарабанять у вікно. Важливо те, що гумор Слави Світової не притягнутий за вуха, авторка не намагається будь-якою ціною витиснути  усмішку в читача. Це тонкий дівочий гумор, де Слава сміється над казусами, в які може потрапити молода панянка у великому місті, і їй віриш, адже щось схоже траплялося і з тобою буквального минулого тижня. А вміння посміятися над самим собою у теперішній важкий час – це, як на мене, велике мистецтво.

Знайти корабельні двері, спорудити альпійську гірку, віднадити від шефа надокучливого телефонувальника – для Славці із «Жила-була Я» немає нічого неможливого. Сходити на тайський масаж і не віддати Богові душі – запросто! Вперше кататися на роликах і не скрутити собі в'язи, а ще й поліпшити настрій усім довкола –

Врешті-решт, як і личить хорошим дівочим книжкам, усе завершується хеппі-ендом. Славця досягає своєї мети і наступний Новий рік зустрічає переможницею з рідними та друзями. Вона розправила крила та досягла свого сьомого неба. І навіть трішечки більше, скажу я вам, але – тссс! – про це детальніше в «Жила-була Я».

А знаєте, дівчата, це книжка про кожну з нас – звичайних незвичайних жінок, які щодня, героїчно і з вірою у себе, наче Керрі Бредшоу, підкорюють великі міста та маленькі містечка.

Віоліна Ситнік

Письменниця 

author photo
poster