Улюблені книги: Сергій Мартинюк

02.07.2019

Переглядів: 1839

http://chytay-ua.com/

Сергій Мартинюк – вокаліст гурту «Фіолет» і низки сайд-проектів, арт-директор фестивалю «Бандерштат» і письменник. Його оповідання увійшло до збірки хорор-оповідань «Бабай. Перший кошмар», а роман «Капітан Смуток» цьогоріч вийшов у видавництві «Фабула». І ми просто не могли не розпитати Сергія про його улюблені книги!

Книга: паперова чи електронна?  Частіше паперова

Книга, з якою асоціюєте себе.  «Ловець в житі» Селінджера  

Книги, котрі читати Не будете.  Дена Брауна 

Недочитані книги.  Щось із Капранових 

Особистість, котра надихає.  Дональд Гловер 

Музика, що створює настрій.  Kindo 

Фільм, що вразив.  «Антихрист» Фон Трієра 

Життєве кредо.  Вмри, але живи 

Щоразу мій топ улюблених книг інший. Сьогодні такий:

Селінджер «Ловець в житі»

Голден Колфілд один з кращих серед моїх друзів. З’являється в моєму житті напередодні важливих змін. Знову зникає. Ніколи не телефонує і не відписує на листи. Ненавиджу і люблю. 

Дереш «Трохи пітьми»

Книга-символ моєї студентської юності, внутрішній тріп в напрямку Карпат і Шипоту, позначений невдалими експериментами зі свідомістю і спробами поглянути на світ максимально об’єктивно. Планую перечитати. Ближче до сорока.

Кінґ «Історія Лізі»

Відмінний путівник життям сім’ї з наявністю деструктивно-творчого елементу у вигляді письменника. Практичний посібник із сімейної психології та основ спілкування з митцями. Не допоміг ще нікому, але заходить відмінно.

ДіБіСі П’єр «Сніданок з Борджіа»

Що відбувається з людиною, яка потрапляє в місце, де немає ні інтернету, ні мобільного зв’язку, ні транспортного сполучення, ні ознак звичного… життя? Вона починає говорити, думати, слухати… Задаватися не завжди зручними питаннями, відповіді на які навряд чи потішать її самовдоволене его. Один з улюблених письменників сучасності. 

Підмогильний «Місто»

Історія людини у великому місті. Історія амбіцій та дорослішання. Кращий роман-виховання в історії української літератури. Різниця в сто років між подіями роману і сьогоденням майже не відчувається, а це означає для мене тільки одне – він понад часом. 

poster