Другий етап. Читай з OVO: перший тиждень

25.01.2021

Переглядів: 714

http://chytay-ua.com/

У середні січня стартував другий етап челенджу «Читай з OVO», який триватиме до 28 лютого 2021.

Проєкт, заснований Літературною агенцією OVO для промоції читання спільно з Читай, покликаний привернути увагу читачів до книжок сучасних авторів.

За умовами челенджу, учасники, які напишуть відгуки на 3 запропоновані книжки у визначений часовий проміжок, матимуть змогу виграти 1200 грн за один чи навіть 3600 грн за три відгуки з обов'язковими хештегами: #Читай_з_Ovo #Читайки #Вигравай_з_Ovo та назви книги/автора.

Книги другого етапу челенджу:

  1. «Інша Марія», Ганна Городецька (видавництво «Дім Химер»);
  2. «Орден Місяця»,Богдан Савлюк (видавництво «ТаТиШо»);
  3. «Русла Зап'ясть», Ольга Ольхова (видавництво «Саміт-книга»).

Читай, традиційно, щотижня публікуватиме на своїх сторінках читацькі відгуки.

Вашій увазі пропонуємо підсумки першого тижня.

Nataliya Yasinovska

Ганна Городецька «Інша Марія», видавництво «Дім Химер»

Є книжки, про які забуваєш, щойно відкладаєш, і не згадуєш, поки знову не береш до рук. А є інші - до яких вертаєшся думками протягом дня і хочеш уже нарешті сісти й читати. Але й дочитувати трохи лячно — а що як автор виверне так, що буде прикро, сумно і взагалі — розчарування...

Останні кілька днів я прожила з Марією. Точніше, двома. Студенткою сірою мишкою, яка приїхала на практику в село збирати фольклор, і владною молодою жінкою, яка влаштовується працювати у Софію Київську, добре знає, чого хоче і як цього досягти. Про те, що їх пов'язує, розповідати не буду, щоб не псувати процес читання. Скажу лише, що в Ганни Городецької не менше химерних таємниць, ніж у Дена Брауна. ;) Ну і Софія — це справді місце сили, от тільки як і хто хоче використати цю силу...

Коли я у школі прочитала «Диво» Загребельного, мене дуже вабило до Софії, хотілося побачити все на власні очі... Але коли ми з подружкою на першому курсі таки поїхали туди — я була дещо розчарована... І от тепер «Інша Марія» спонукає подивитися на Софію глибше, я хочу побачити всі ті дивовижні місця, якими ходила Марія, і відчути цю прадавню силу...

Дебютна книжка Ганни Городецької захоплює не лише сюжетом, екшеном, цікавими персонажами, а й живою соковитою мовою, пересипаною оригінальними влучними порівняннями. Схоже, це фішка авторки, тож чекатиму її нових книжок.

#ukrainianbooks #ovo #читай_з_OVO #вигравай_з_OVO #читайки

Читайте також: Інтерв’ю з Ганною Городецькою: «Київ і відьми нерозлучні»

Людмила Царенко

Відгук на книгу Ганни Городецької «Інша Марія»

Епіграфом до «Іншої Марії» могли б стати слова з апокрифічного Євангелія: «Якщо ти оволодів силою, що схована всередині тебе, вона приведе тебе до порятунку. Якщо ти не приборкав силу, що схована всередині тебе, вона тебе зруйнує».

У книжці, як у літописі колективного несвідомого України, зафіксовано спроби наших сучасників оволодіти правічною силою, яка робить людей іншими (адже й Марія, історію якої зберігає Софія Київська, і Марія, що напилася води з незамуленої криниці на хуторі – інші люди). Немає значення, чи ти свідомо прийняв ту силу, чи проти своєї волі – ти став іншим і уже не зможеш жити як раніше, і невідомо чи зцілишся і будеш зцілювати, чи використовуватимеш, руйнуватимеш тих, хто поруч, і врешті-решт загинеш.

«Інша Марія» – українська містерія подолання дороги до мудрості. Здається так близько той собор, а увійти й опанувати силу не вдається, бо йдеш як в тумані, як уві сні, ноги не слухаються, а потрібно поспішати, бо над місцями сили нависла небезпека – бути знищеними, розібраними на шматки і розтягненими по палацах. Проте надія на інше життя залишається, бо інші люди, серед яких і дебютантка Ганна Городецька, відчувають душу українського народу, роблять спроби осмислити відчуте і вперто йдуть до змін.

Палає Україна… Але ще є криниці, де можна напитися води і кличе до себе Софія Київська…

#ukrainianbooks #ovo #читай_з_OVO #вигравай_з_OVO #читайки #ГаннаГородецька #ІншаМарія

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster