Мей Маск «Жінка, яка має план»

15.02.2023

Переглядів: 493

http://chytay-ua.com/

Мей Маск «Жінка, яка має план. Життя, сповнене пригод, краси й успіху» ; пер. з англ. А. Цвіри.  –Х.: Віват, 2021. – 224 с

Не бійтеся почати все з чистого аркуша, незважаючи на вік, ситуацію, обставини в яких перебуваєте, шукайте можливості для особистого та професійного зростання завжди, а також наполегливо працюйте – закликає читачів зі своєї книжки Мей Маск.

Ось як сама авторка пояснює для чого написала книжку «Жінка, яка має план. Життя, сповнене пригод, краси й успіху»: «Коли я опинялася у складних життєвих ситуаціях, то багато читала, зокрема любовні романи й книжки із саморозвитку. Вони давали мені надію. Можливо, розповівши про своє життя, я зможу поділитись цією надією із вами»

Мей Маск у віці 70+ працює моделлю, дієтологом, нутрициологом щедро ділиться на своїх сторінках у соціальних мережах порадами щодо здорового харчування, краси та здоров`я духу й тіла.

Думаю, що найголовніший висновок, який можна зробити прочитавши книгу, полягає в тому, що жінка використовує кожну можливість для професійного розвитку і ретельно планує своє харчування, кар`єру, вміє бачити нові можливості, вміє бути вдячною за кожен день життя, адже не завжди була успішною і долала виклики долі.

В книзі можна знайти дуже багато корисних порад щодо краси, сприйняття проблем, які неминуче виникають на життєвому шляху кожної людини, взаємовідносин у родині, спілкування та взаємодію з колегами по роботі, турботу про дітей, і те, як важливо підтримати їх на шляху досягнення успіху, здоров'я та правильного харчування.

Книга допомагає чітко ставити власні цілі, орієнтуючись на можливості, які є в конкретний момент, дає можливість розуміти що «...Ви допоможете собі лише якщо свідомо почнете змінювати власне життя. Це можуть бути маленькі буденні звички, як от медитація, або великі зміни, як от корекція харчування, переїзд чи початок нового життя. Хай там як, а вам знадобиться план».

В процесі читання доходиш висновку, що знайомство з новими, успішними, цікавими людьми, навіть якщо таке знайомство відбувається у соц. мережах, це завжди сприяє роботі, допомагає по іншому дивитися на поточну життєву ситуацію.

Особливо припала мені до душі така думка: «Якщо ви зосереджується на своїх бідах, то стаєте занудними й нецікавими, і це відштовхує людей від вас». Цілком погоджуюся з цією тезою, хоч і переконався на власному досвіді, що мислити позитивно, доволі складно в непростих реаліях лихоліття війни в Україні.

Позитивне ставлення до життя це –найважливіше, що варто навчитися та спробувати плекати у своєму серці кожному, хто читатиме цю книгу, а отже, принаймні спробує змінитися сам, якшо не фізично, то духовно і професійно.

Книга додає наснаги до творчості, «підживлює» внутрішню енергію, яка є всередині нас, тому її варто прочитати усім, хто хоче змінити власне мислення, позбутися нав'язливих негативних думок, повірити у власні сили.

І наостанок: Не варто скаржитися на життя, адже це нічого не змінює, тож краще розвивати свої можливості та здібності на доступному для вас рівні, поки є час, адже кожний світанок нового дня це –шанс почати все знову з вірою в те, що цього разу, спроба буде більш успішною.

Читайте також: Філіп Ванденберг "Гладіатор"

Підтримати проект

Ігор Зіньчук

Філолог, автор книжкових оглядів, блогер, копірайтер

author photo
poster