Джон Кехо «Підсвідомості все підвладне»

15.05.2023

Переглядів: 198

http://chytay-ua.com/

Скептично ставлюся до будь–якої психологічної літератури, тому що якщо лише прочитаєш книжку з найкориснішими практичними порадами про те, як досягти успіху, змінити думки, мислення, але нічого не робитимеш в реальному житті, на практиці, то все так і залишатиметься, не більше, ніж просто гарними словами, що надруковані на білих аркушах книги. Саме тому, на мою думку, найбільшою цінністю книжки Джона Кехо «Підсвідомості все підвладне» є практичні вправи, кроки, рекомендації, які можуть допомогти змінити сприйняття тих, чи інших життєвих ситуацій, проблем, викликів із якими стикаєшся щодня впродовж життя.

Прочитавши книгу, ще раз переконався, що кожна прочитана книга потрапляє мені в руки саме в той момент, коли у цьому виникає найбільша необхідність. Автор книги переконує, що так «працює всесвіт» і каже, що читати Біблію варто навіть тим людям, котрим не вистачає віри в Бога, людям, що мають недостатньо сміливості, що довіритися Всевишньому, знайти власний шлях до Нього.

Книга допомагає навчитися управляти своїми думками, спрямовувати мислення в потрібному напрямку. Для досягнення успіху найголовніше чесно, глибоко, на рівні підсвідомості відповісти самому собі на питання: «Чого ти хочеш насправді? ». Така практика може стати першим кроком до змін, тому що дає змогу прийняти життєву ситуацію такою, як вона є і почати шукати розв'язання проблеми на мінімально доступному рівні в цей, конкретний момент.

Як зауважує Джон Кехо, «Шукайте, і я наголошую на слові «шукайте» моменти, які можна визнати успішними. Визнавайте не тільки очевидне, а взагалі все. Не треба думати, що це не розумно або не має значення. Ваші позитивні якості так само реальні, як і негативні. Зробіть крок уперед і відчуйте себе гордим, відчуйте себе успішним. Задумайтеся на кілька хвилин про успіх, якого ви вже досягли»

Письменник відкриває нові можливості для розуміння, як «працює» підсвідомість людини, чому ми «притягуємо» у своє життя те, про що думаємо найчастіше.

«Підсвідомості все підвладне» варто прочитати, щоб навчитися розпізнавати можливості для розвитку у тій ситуації, що відбувається тут і зараз. Певні рекомендації зі сторінок книги можна і потрібно сприймати, як настанови:

«Навчіться хвалити себе за минулі або теперішні перемоги, не важливо, наскільки вони малі.Звертайте увагу на все, що викликає у вас відчуття сили, перемоги, успіху, відчуття гордості за себе»

Очевидно, що книга не змінить ваше життя, але ви зможете знайти ресурси мозку, які допоможуть віднайти прихований потенціал для досягнення успіху в тих сферах життя, які важливі для вас: чи то стосунки, успіх на роботі, або  покращення фізичного самопочуття. Перший крок до змін можете зробити лише ви, тож, чому б не наважитися почати використовувати силу розуму для створення успішної реальності сьогодні?

 Читайте також: Уривок з книги Гела Елрода "Чудовий ранок. Як не проспати життя"

Підтримати проект

Ігор Зіньчук

Філолог, автор книжкових оглядів, блогер, копірайтер

author photo
poster