Надійка Гербіш "Теплі історії до кави"

06.06.2016

Переглядів: 2593

http://chytay-ua.com/

Чи може книжка бути мрійливою і… пахнути кавою?, - напевне може, бо саме такою я відкрив для себе збірку Надійки Гербіш «Теплі історії до кави».

Про кого?: книга про добрих, світлих людей, які шукають себе в цьому складному, але такому цікавому, повному несподіванок світі.  Їхніми  радощами, мандрівками, захопленнями, болями, мріями – сповнене кожне оповідання. А ще -  щастям, яке у кожного – власне, таке різне, однак завжди – бажане.  

Яка?: На мою думку, книга написана у манері довірливо – дружньої бесіди із читачем. Вона вселяє у серці віру у Добро, справжнє кохання. Авторка переконливо доводить думку, що міцна родина, і підтримка найрідніших, то – найміцніша опора, що допоможе здолати будь – які труднощі, найскладніші життєві ситуації, робить нас сильнішими та надихає до нових досягнень.

Кому?: «Чоловікові, якого я люблю сильніше, ніж дорогу, книжки й вершкову каву разом узяті. Моєму рідному Д.» - ось так натхненно і водночас просто авторка зізнається читачеві, кому присвячено її літературне творіння.

Про що?: Основною тематикою коротких історій є, як на мене, стосунки між людьми. Письменниця, ніби закликає цінувати кожну мить, проведену із коханими, рідними та близькими, адже тепло їхніх сердець зігріває крізь відстань і час.  Іноді звичайнісінький лист, кутя чи шматочок сирного пирога у снігову бурю можуть стати найкоштовнішим подарунком, особливо, якщо Ви зробили його зі щирими намірами та думками.

Як читати?: На природі, відчуваючи свіжий, легенький подих вітру, насолоджуючись теплом та сяйвом сонячних променів… Неодмінно з горнятком улюбленого духм’яного чаю із липового цвіту, або кави із невагомою перистою пінкою. Обов’язково! – у гарному настрої.

Чому?: Тексти Надійки Гербіш струменять якоюсь дуже особливою атмосферою затишку, тепла, гармонії та взаєморозуміння. Її герої дуже реальні, інколи таке враження, що читач  зустрічає щодня цих простих довірливих людей, які живуть в містах і селах, але, заклопотаний своїми невідкладними справами, проходить повз, навіть не помічаючи калейдоскопу доль, почуттів, ніжних дотиків. А  саме ці, лише на перший погляд, незначні і не важливі речі перебувають в основі гармонії душі, що є малесенькою часточкою гармонії всесвіту…

То ж мріймо!, читаймо! та змінюймо світ навколо себе на краще!.

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті.

Ігор Зіньчук

Філолог, автор книжкових оглядів, блогер, копірайтер

author photo
poster