Лютий і його новини

03.03.2017

Переглядів: 2723

http://chytay-ua.com/

З вулиць відступають морози, і все частіше пригріває сонечко, розганяючи похмурі сніжні хмари. Квіткові крамниці потопають в ароматах тюльпанів, а біля ювелірних вітрин нервово походжають чоловіки у пошуках подарунків. А це значить, що зима офіційно завершена і на календарі перші дні березня. Отже, час згадати чим літературний світ жив минулого місяця.

У пошуках Золотого компасу.

Філіп Пуллман випускає нову трилогію про світ та життя Ліри Белакви, знайомої нам по романам «Північне сяйво», екранізація якого у 2007 році принесла творцям 370 мільйонів доларів, номінацію на Оскар та «Магічний ніж». Новий роман має надійти у крамниці вже у жовтні цього року. Попередня трилогія автора була перекладена більше ніж на 40 мов світу, а роман «Темні матерії» посів третє місце у списку «200 кращих книг за версією BBC». 

Слова президента.

Видавництво КМ-Букс повідомило, що цього року планує представити до уваги українського читача всі книги написані 45-м президентом США . Вже сьогодні у книгарнях можна знайти книгу Дональда Трампа «Мистецтво укладати угоди». У цьому виданні Трамп відверто розказує про свої принципи ведення бізнесу, кар’єрні успіхи, прорахунки та розкриває особисті секрети. До друку готуються ще два видання: «Думай як міліонер» та «Як стати багатим».  

Янгол для білорусів.

В кінці лютого вийшла нова спільна робота білоруського гурту BRUTTO та Сергія Жадана. Кліп «Рокі» на вірш Жадан, який входить до збірки «Ефіопія», намагається передати глядачу, що у цьому світі немає нічого неможливого, а головним нашим противником є ми самі. Режисером «Рокі» стала Ганна Бурячкова, яка до цього знімала для BRUTTO кліп «Середні віки», теж на слова Жадана. На останніх секундах роботи  ми можемо побачити Сергія у образі суворого янгола з боксерськими рукавицями. Цікаво, кому «неофіційних бард Східної України» готується дати бій?

Голодомор очима Голлівуду.

На українські екрани вийшов фільм «Гіркі жнива». Робота  канадського режисера Джордж Менделюк, розкаже нам історію кохання сільського художника Юрія та дівчини Наталки на тлі найстрашніших сторінок нашої історії. Бюджет фільму склав 20 мільйонів доларів, а її прокат планується у 45 країнах світу. Головні ролі виконали ірландський актор Макс Айронс, відомий українському глядачеві за фільмом «Гостя», по роману Стефені Маєр, та британка Саманта Баркс. З український акторів у «Гірких жнивах» зіграє Остап Ступка та Олександр Печериця. 

Все, що ви не знали про Шевченка, але боялись спитати.

Видавництво Старого Лева видає книгу «Шевченко від А до Я». Книга написана Леонідом Ушкаловим та проілюстрована Настею Стефурак, розкаже допитливим українцям про Кобзаря, як художника, актора, драматурга та скульптора, а ще про чай та котів у його житті. Надзвичайної краси арт-бук має надійти до продажу в день народження Тараса Григоровича. 

«Не треба слів. Хай буде тільки діло…».

В Києві, у Бабиному Яру, встановили пам’ятник Олені Телізі. Українська поетеса, літературний критик та діячка ОУН, за своє не довге життя встигла написати декілька пронизливих збірок поезій, стати активним членом ОУН та очолити молодіжне Мистецьке товариство «Зарево».  У 1942 році  Олена Теліга була розстріляна за наказом Гестапо. Поетесі було лише 35 років.

Мавка в 3D.

Українські режисери екранізують «Лісову пісню» Лесі Українки. Прем’єра повнометражного 3D мультфільму запланована на 2018 рік. Бюджет картини складає 5 мільйонів доларів, а за написання саундтреку взявся гурт  «ДахаБраха». Розробкою костюмів займається дизайнерка Ольга Навроцька. Мультик «Мавка. Лісова пісня» розкаже всім нам відому трагічну історію кохання Мавки та сільського коваля Лукаша. Також, у тому ж 2018 році, має вийти комп’ютерна гра The Forest Song, що розробляється студією Colabee, учасники якої відомі роботою над грою Never Alone. В грі кожен бажаючий зможе приміряти на себе роль селянина та пройти стежками Лукаша й Мавки, паралельно виконуючи серію завдань та розв’язуючи загадки.  

Ось такі новини турбували наші мізки минулого місяця. А ми з вами побачимось через 7 книжок та 30 днів.

Читайте, бо воно того варте!

Завжди ваша,

Книжкова Відьма

poster