Поліна Кулакова "Корсо"

11.06.2017

Переглядів: 2637

http://chytay-ua.com/

Поліна Кулакова – молода українська письменниця родом з Івано-Франківська. Її перший роман “Я пам’ятатиму твоє обличчя”, виданий 2014 року, сподобався українським читачам за динамічний сюжет і містичний задум.

“Корсо” – другий роман, виданий літературною агенцією “Discursus” у 2017 році.

Про сюжет

Мешканці міста навіть не уявляють хто живе разом з ними. Чиї демони вириваються на волю ночами. І ніхто не здогадується, що відбувається в саду засадженому красивими квітами. Хто їх там посадив? І найголовніше, навіщо?

Серійний маніяк тероризує місто. Молоді жінки зникають. А поліція не має підозрюваних. І усе б стояло на своїх місцях, якби не Єва. Саме ця молода дівчина стане тою, яка з’єднає усіх разом. Хоче вона цього, чи ні. Адже вона завжди старалася оминати злих людей, бути милою. Але усе поміняв один випадок і Корсо.

Про жанр

Важко віднести цю книжку до якогось одного жанру. Тут вам і трішки містики, присутній горор. Є і детективна лінія. Скажемо так – це містичний трилер з елементами горору. Така література ще не дуже популярна в Україні, але однозначно потрібна. І добре, що цю нішу займають книжки саме українських авторів.

Про читання

Книжка читається легко. Одразу видно, що авторка писала саме для свого читача. Сюжет динамічний і цікавий. Історія затягує і інтригує. Після прочитання відчуваєш легкість, не зважаючи на досить серйозні теми, які обговорюються в книжці. Після закінчення роману немає відчуття недосказаності і незавершеності. Усе зрозуміло, усе так, як має бути. Бо це історія письменника.

Про відчуття 

“Як воно – відчинити двері у власну темряву? Крок за кроком, опираючись на біблійні алюзії та екзистенційні мотиви, Поліна Кулакова розповідає історію тих, хто зазирнув у найтемніші закутки своєї душі”.

Вікторія Гранецька

У цьому світі немає чогось однозначного. Немає 100% зла і добра. Усе має свої причини. І навіть найжорстокіший вчинок має своє першоджерело. Адже зло з’являється із зла. І навіть найсвітліше добро не здатне перемогти темряву. Бо жахливі вчинки стаються навіть тоді, коли людина усім своїм єством протестує проти цього.

У книжці описуються усі жахіття, які відчуває на собі душа людини, коли стається зло. Вона цьому противиться, але зробити не може нічого. Бо темрява заполонила усі думки людини і не відпускає. Бо колись людину образили, а потім не вислухали і пізніше відсторонилися. А зло запам’ятовується краще ніж добро.

Але вірити можна. І деколи, усе буде не так, як видається на перший погляд. І темрява може відступити. Бо добро таки перемагає частіше.

“”Часом так приємно помилятися”, - подумав він про себе і з полегшенням зітхнув.”

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
poster