Петро Лехів "З вірою і правдою"

26.11.2017

Переглядів: 1242

http://chytay-ua.com/

Нова збірка «З вірою і правдою…» львівського поета Петра Лехіва є «своєрідним продовженням його першої книги «Стихії душі».» В кожному вірші нової збірки автор невтомно продовжує закликати  читача ненастанно дбати, насамперед, про нашу безсмертну Душу, що є найціннішим дарунком Творця. Поезія сповнена того особливого світла і тепла, яке так часто не помічаємо у сірій буденності щоденної круговерті. 

Жити в любові до Всевишнього, діяти згідно із законами Його волі – ось найвища місія кожного, хто живе у цьому світі – такий основний посил цієї книги. Поетична збірка читається легко та приємно, ви не знайдете на її сторінках ані повчань, ані нудного моралізаторства. Це – поради мудрого співрозмовника, наставника, що прагне поділитися із читачем своїми роздумами, спостереженнями, почуттями, емоціями.

Дбати про зростання власної духовності впродовж всього життя; плекати у своєму серці любов до рідної України; ділитися добром і позитивом із людьми, котрих зустрічаєш на своєму життєвому шляху; тимчасовість матеріальних благ на шляху до Вічності  – ось основні теми, які автор піднімає у своїх віршах. 

Майже кожний вірш хочеться цитувати, хоч автор книги називає себе «поетом -аматором», щирість, глибокий зміст його віршів надихає і захоплює. Книга подарує вам бажане полегшення, якщо у душу закралися образа, зневіра чи відчай. Вірші наповнені особливою вірою у краще майбутнє України та нашого народу. 

Однією із тем творчості є кохання та повага до жінки-матері.  У своїй поезії автор пропагує прості життєві істини: патріотизм, самосвідомість, відповідальність за власну долю на своїй рідній землі. Незважаючи на те, що автор збірки не завжди дотримується визнаних поетичних канонів та правил, відчувається, що його рядки пережиті, вистраждані, передумані, писані серцем. Примітно, що поет вірить у ті життєві постулати та істини, за якими живе сам.

Наприклад, у вірші «У просторі життя» звучить заклик прислухатися до власного серця: «…поки дерешся на вершину. І затанцюй у ритмі серця, як дійдеш» (с. 17)

Петро Лехів спонукає читачів до роздумів над Вічними цінностями, які роблять нашу душу чистішою, світлішою, ближчою до Всевишнього. 

На мою думку, збірка стане чудовим подарунком-порадником для тих, хто шукає свій шлях у житті, прагне відродити надію на краще, зміцнити віру. Збірка справедливо може стати «ліками» для зболеного серця в часі втрат та випробувань, які так часто трапляються у нашому житті.  

Цю книжку варто прочитати кожному, хто вболіває за долю рідного краю і готовий докласти власних, хай маленьких, зусиль, аби зміни на краще відбулися швидше, це відповідальність кожного з нас… А єдність народу – найголовніша запорука успіху.

Ігор Зіньчук

Філолог, автор книжкових оглядів, блогер, копірайтер

author photo
poster