Видавництво Vivat: на що чекати?

05.02.2018

Переглядів: 2743

http://chytay-ua.com/

На 2018 рік у видавництва Vivat величезні плани, купа неймовірно крутих книжок, які дійсно здивують та захоплять. Але розкривати одразу всі карти – не цікаво. Ми любимо робити сюрпризи, тому поки що розповімо лише про ті книжки, які вийдуть найближчим часом.

Почнемо з художньої літератури. 

Звичайно, ми не можемо залишити шанувальників Лі Бардуґо та «Шістки воронів» без уваги і нарешті видаємо її продовження – «Королівство шахраїв».

Після історії в першій частині дилогії, коли кримінальний геній Каз зі своєю бандою провернули смертельно небезпечне викрадення і мали б уже ділити чималі бариші, їм знову доведеться боротися за свої життя, адже тепер тільки лінивий не прагне вивідати таємницю небезпечного наркотику «юрди парем». Саме задля цього в Кеттердамі звідусіль зібралися могутні сили. Тож шістці покидьків знову доводиться ставати до боротьби, яка вирішить їхню долю і долю магії у світі Гриша.

Цей фентезійний світ настільки захопив читачів і команду видавництва, що ми думаємо організувати тематичний захід, де фанати зможуть обговорити як першу частину, так і неймовірні пригоди та пристрасті другої. Тож готуйте тематичні костюми!

Для тих, хто більше полюбляє історії з нашої реальності, видавництво Vivat пропонує книжку англійського письменника та сценариста Девіда Ніколлза «Ми».

Книжка про те, що не завжди ось це традиційне  «і жили вони довго та щасливо», яке пишуть наприкінці казки, стає правдою.

Чи можуть люди, які одне одному геть не підходять, прожити разом ціле життя? Чи обов’язково якоїсь миті вони стануть перед межею, за якою –  розлучення?

Чи можна налагодити контакт із уже дорослим сином, який тобі зовсім не довіряє? До чого треба вдатися, чого зазнати, щоб син тебе «почув» і вибачив?

Чи зможе так зване Велике турне стати шляхом до примирення? А що, як дорогою до рідних тобі зустрінеться інша жінка?

Це дуже добра, оптимістична книжка про кохання, про батьків і дітей, про різні характери й погляди на життя, про коротку мандрівку – і про довгу дорогу до себе…

Це максимально реалістична історія, не прикрашена зайвим романтизмом. Історія про сімейні відносини, розуміння та прощення. І ще про те, що над ідеальним сімейним життям  потрібно працювати разом, і воно повинно задовольняти кожного в парі.

Цього року видавництво потішить і поціновувачів трилерів. Одним з них буде книжка Ноа Гоулі «За мить до падіння».

Ноа Гоулі – американський продюсер, сценарист, володар премій «Еммі», «Пібоді», PEN, «Золотий глобус», «Вибір критиків». Автор п’яти романів та сценарист художнього фільму «Алібі», перших п’яти сезонів серіалу «Кістки», а також серіалів «Фарґо» і «Легіон».

У видавництві Vivat вже виходила книжка про падіння літака – «Літак без неї», яка користувалась великою популярністю. Але в «За мить до падіння» загадка зовсім в іншому. 

Неподалік від Нью-Йорка в океан упав приватний літак. Двоє пасажирів дивом дісталися берега. Це художник-невдаха Скотт Барроуз, який опинився на борту випадково, і чотирирічний Джей-Джей, син відомого медіамагната Девіда Бейтмана. Подія сколихнула всіх: поки ЗМІ та суспільний загал шукають винних, агенти кількох компетентних органів розслідують справжні обставини катастрофи.

Разом із екіпажем, заможною родиною Бейтманів і художником у літаку були успішний фінансист Бен Кіплінг із дружиною. І чи не кожен із цих одинадцяти осіб, як стає відомо з різних сюжетних ліній, мав свою таємницю, тож причиною падіння міг бути нещасний випадок, теракт, ба навіть особиста помста. Письменник вибудовує неквапний, але дуже захопливий детективний сюжет, подає оригінальний зразок сучасного трилера, майстерно жонглюючи деталями та створюючи незабутні людські характери.

«Сад метеликів» Дот Гатчисон – це трилер з елементами жахів, бо кого ж не налякає дивний сад, де вже багато років маніяк утримує жінок.  Твір наповнений загадками, темними та жахливими думками. 

Сад метеликів – це водночас і страшний трилер, і історія дружби та суперництва між молодими жінками. 

Неподалік від затишного маєтку є прекрасний сад. Тут живуть викрадені молоді жінки, чия шкіра покрита татуюваннями метеликів. Тут їх утримує садівник, жорстокий збоченець, одержимий колекціонуванням унікальних експонатів. Але нарешті про таємничий сад стає відомо: одна з «експонатів колекції», яка дивом вижила, дає свідчення. 

Агенти Віктор Ганноверіан та Брендон Еддісон мають завдання розплутати одну з найогидніших справ за всю свою кар’єру. Утім, дівчина, яка називає себе Майєю, ще та загадка! Вона розповідає агентам про життя в саду – страшну історію садівника, людини, яка ладна на все, щоб утримати красу в полоні. Проте, чим більше агенти дізнаються, тим частіше замислюються над тим, що саме вона й досі приховує…

Остання художня книжка, про яку розповімо, – це «Чорний принц» Айріс Мердок.

Айріс Мердок визнано одним з найкращих романістів ХХ століття, класиком сучасної літератури. Вона авторка 26 романів, багатьох п’єс, книжок з філософії. Письменниця отримала багато нагород: Літературну премію Джеймса Тайта Блека за роман «Чорний принц» (1973) (увійшов до короткого списку Букерівської премії), літературну премію Whitbread (1974), Букерівську премію за роман «Море, море». 1987 року Мердок було присуджено звання Дами-командора Британської імперії.

Бредлі Пірсон, немолодий письменник, у період творчої кризи мріє написати свій найвизначніший твір. Щойно він надумав податися в мандри в пошуках тиші, як опинився втягнутим у круговерть проблем. Оточений людьми, що вимагають постійної уваги, змучений докучаннями колишньої дружини, він втішається раптовим коханням до молодої дівчини, доньки друга-письменника, яку знав ще маленькою. Чи зцілить це кохання розтерзану душу, чи призведе до катастрофи?..

Це багаторівневий роман, де майстерно переплітаються теми любові і мистецтва.  А ще тут багато прихованих змістів, алюзій і підтекстів.  Сам «Чорний принц» є алюзією на  легенду про Гамлета.

«Чорний принц» – це роман у романі. Своєрідний замкнутий світ, що володіє власною логікою. Світ одночасно реалістичний і часом нереальний. 

Чи чули ви про комікс xkcd? А про сайт What if? Це все творіння Ренделла Манро, як і книжка «А що, як?…». 

Якщо вас колись цікавили питання типу чи буде тостер працювати в морозилці, або скільки часу потрібно одній людині, щоб наповнити плавальний басейн своєю слиною, скільки в пластмасовому динозаврі  справжнього динозавра, і що, як  злива скине всю свою воду в одній гігантської краплі, то ця книжка для вас. 

А ще ви дізнаєтеся, що буде, якщо всі люди на Землі одночасно посвітять на Місяць лазерними указками, і отримаєте відповіді на питання, а що, як комусь удасться осушити всі океани? А що, як усі блискавки на світі вдарять в одне й те саме місце? 

«А що, як?..» – це книжка, в якій автор досліджує гіпотетичні головоломки, від філософських до наукових, у яких передбачається цілковите зникнення людства чи хоча б по-справжньому великий вибух, і дає серйозні відповіді на найнеймовірніші запитання, які, можливо, ніколи не спадали вам на думку. «А що, як?..» – рідкісна комбінація навчання і розваги.

Серія TED-books вже налічує 9 книжок, і ми не зупиняємось! Найближчим часом вийдуть ще дві. Це «Невимірне» від Марґарет Геффернан та «Чому ми працюємо?» Баррі Шварц.

«Невимірне» Марґарет Геффернан

Ця книжка для всіх – від директора до прибиральниці – і для кожного, хто хоче змінити на краще те місце, де працює. У ній ідеться про комплекс дрібних щоденних думок і звичок, які ведуть до зростання й підтримання бізнесу: те, як ми говоримо, слухаємо, сперечаємося, думаємо, бачимо. Це не багаторічна програма, розрахована на мільйони доларів; ці маленькі кроки кожен може здійснювати в будь-який час, і такі маленькі кроки позначають початок великих змін.

«Чому ми працюємо?» Баррі Шварц

У цій довершеній книжці, яка дає глибоке розуміння причин, чому ми працюємо, Шварц переконливо доводить, що від хибної відповіді на це питання потерпають як працівники, так і керівники всіх компаній. «Сміливо рекомендую, ця книжка налаштовує на роздуми», – каже Емі Вжеснєвскі, професор з організаційної поведінки Єльського університету.

poster