Видавництво "Наш формат": на що чекати

13.02.2018

Переглядів: 1529

http://chytay-ua.com/

Видавництво «Наш формат» у 2018 році планує вдвічі збільшити наклади – до 800 тисяч примірників. Серед топових проектів можна відзначити книги «Та ви жартуєте, містере Фейнман! Пригоди допитливого дивака» Річарда Фейнмана, «Антикрихкість. Про (не)вразливе у реальному житті» Насіма Ніколаса Талеба, «Мета» Ельяху Голдрата, «Мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем» Марка Менсона, «Гемінґвей. Біографія» Мері Діаборн, «Поведінкова економіка. Як емоції впливають на економічні рішення» Річарда Талера, «Вискочки. Uber, Airbnb та битва за Кремнієву долину» Бреда Стоунта багато інших.

«Та ви жартуєте, містере Фейнман!» Річард Фейнман

Однією з надзвичайно очікуваних книжок «Нашого формату» цього року стануть мемуари американського фізика Річарда Фейнмана, відомого популяризатора науки і лауреата Нобелівської премії «Та ви жартуєте, містере Фейнман!». Це вибухова суміш високого інтелекту, мудрості, безмежної допитливості та разючої сміливості. Фізика була сенсом життя видатного науковця, а кожна його лекція перетворювалася на захопливу гру. Водночас особистість Фейнмана така неординарна й багатогранна, що заслуговує не меншої уваги, ніж його наукові досягнення. Фізик-теоретик, художник-портретист, віртуозний барабанщик і жартівник, який полюбляв розігрувати друзів та колег і часто сам потравляв у кумедні ситуації... Ніхто краще за нього не розповість про неймовірно-божевільні пригоди, на які науковця штовхала невгамовна цікавість.

Річард Фейнман — американський фізик, лауреат Нобелівської премії 1965 року за фундаментальні роботи з квантової електродинаміки. У 1943‒1945 роках брав участь у Мангеттенському проекті зі створення атомної бомби. Співавтор популярного підручника-тритомника «Фейнманівські лекції з фізики», автор низки науково-популярних книжок.

«Вискочки. Uber, Airbnb та битва за Кремнієву долину» Бред Стоун

«Вискочки» — одна з найкращих книжок 2017 року за версією Amazon. Якби десять років тому вам сказали, що ви сміливо сідатимете в машину незнайомця чи навіть зупинятиметеся в будинку не відомих вам людей, ви не повірили б. Однак сьогодні сервісами Uber і Airbnb користується дедалі більше людей по всьому світу, адже вони допомагають заощаджувати час і кошти й урізноманітнюють подорожі. Ці компанії не стояли біля витоків технологічної хвилі, та саме вони досягли неймовірного успіху, якому конкуренти й інші компанії Кремнієвої долини можуть лише позаздрити.

Завдяки чому Тревісу Каланіку та Браянові Ческі вдається кардинально змінювати традиційні сфери? Бізнес-журналіст Бред Стоун зосереджує увагу на особливостях роботи Uber та Airbnb, новаторських поглядах їхніх очільників, детально описує всі труднощі й зрештою пояснює, як нове покоління підприємців перетворює Кремнієву долину.

Бред Стоун — американський журналіст і письменник. Редактор Bloomberg Technology, оглядач видань Newsweek, New York Times та Bloomberg Businessweek. Віддавна висвітлює події Кремнієвої долини. Автор бестселера «Продається все. Джефф Безос та ера Amazon», перекладеного 26 мовами й відзначеного світовими ЗМІ.

«Гемінґвей. Біографія» Мері Діаборн 

Цю книжку називають однією з найбільш повних біографій Ернеста Гемінґвея за останні 15 років. Авторка розповідає про життя Гема у найдрібніших подробицях, які вона відшукала у листуванні Гема та його найближчого оточення. Діаборн використовує матеріали, що досі не згадувались іншими дослідниками, і в результаті показує публіці портрет відомого письменника у більш інтимній відкритій атмосфері. Авторка співчуває йому, шукає мотиви його поведінки та намагається знайти відповідь на питання, яким Гемінґвей був насправді.

Мері Діаборн – американська письменниця та біограф. Авторка біографій письменника Генрі Міллера та галеристки Пеггі Гуггенхайм.

«Між двох вогнів. Чому ми досі обираємо між роботою та сім’єю» Анна-Марі Слотер 

Сьогодні жінкам постійно доводиться перебувати у стресових умовах, коли їхня кар’єра й сім’я — на різних шальках терезів. Якою має бути справжня рівність? Як визначити пріоритети і досягти справедливості на ринку праці? Що мають знати компанії для успішної оптимізації людських ресурсів? Авторка досліджує, як потрібно змінити культуру трудових відносин, соціальну та державну політику, а також пояснює, чому питання балансу між роботою й особистим життям — болісна тема як для жінок, так і чоловіків.

Анна-Марі Слотер — американська аналітикиня з питань зовнішньої політики, дослідниця сфери публічного права й міжнародних відносин, головна виконавча директорка аналітичного центру New America. Упродовж 2002–2004 років очолювала Американське товариство міжнародного права, а 2009-го була призначена на посаду керівника з питань планування політичного курсу Держдепартаменту США.

«Речі, що змінили світ. Історія економіки в 50 винаходах» Тім Гарфорд

Це захоплива історія економічних та соціальних відносин розказана через винаходи, які найбільше вплинули на наше життя. Як грамофони посилили нерівність у суспільстві та чому штрихкоди «вбили» сімейні крамнички? Як вплинула одноразова бритва Gillette на світову економіку? У цій книжці все – від винаходу плуга до штучного інтелекту.

Тім Гарфорд — економіст, головний оглядач Financial Times, ведучий на BBC Radio 4. У 2014 році став «Економічним коментатором року», у 2015-му отримав нагороду Королівського статистичного товариства за досягнення в журналістиці. Лауреат письменницької премії Товариства бізнес-економістів за 20142015 роки. Запрошений лектор в Оксфорді.

poster