Видавнича група "КМ-Букс": на що чекати?

14.03.2018

Переглядів: 2045

http://chytay-ua.com/

У 2018 році Видавнича група «КМ-Букс» продовжує активно заповнювати ніші художньої літератури, нон-фікшн та бізнес-літератури, а також активно друкувати роботи українських авторів. 

До «Книжкового Арсеналу 2018», який проходитиме з 30 травня по 3 червня, видавництво презентує першу книгу футболіста Олександра Шовковського «Все у моїх руках», продовження книги політичного блогера #1 України, політолога Олега Пономаря «Вітрина», продовження історичного вестерну письменниці Лори Підгірної «Печатка святої Маргарити» та її коронаційний роман «Омбре над темрявою і світлом». 

Із іноземної програми буде презентовано книгу «Відьма» Томаса Олде Хьовелта за участі автора, а також книгу «Ідеаль» і «Французький роман» за участі Фредеріка Беґбедера.

Фредерік Беґбедер «Ідеаль»

Вийшовши з в’язниці, сорокарічний герой роману «99 франків» Октав Паранго не може більше жити у Франції, тож коли йому пропонують стати агентом з пошуку моделей для компанії «Л’Ідеаль», радо їде в Росію. Де ще знайти таке розгульне життя, як не там? І все було б добре, якби не втрутилося несподіване, неможливе кохання до 14-річної Лєни Дойчевої, здатної водночас і занапастити Октавові життя, і порятувати душу. 

«Ідеаль» — парадоксальний та іронічний текст про світ, підкорений диктатурою моди, гламуру та розпусти. А ще він про любов. Автор книги – Фредерік Беґбедер – європейська літературна зірка, автор світових бестселерів «99 франків» та «Любов живе три роки», прославився своїми скандальними витівками, і чи не кожен його роман обертається колосальним скандалом! 

Джон Стейнбек «Грона гніву»

«Грона гніву» – роман Джона Стейнбека, який по праву вважається найкращим твором автора. Його герої, сім'я Джоудів, живуть у дуже непрості часи, часи змін, труднощів і випробувань. Ці злощасні 30-ті роки стали справжнім лихом для багатьох штатів США, особливо розташованих далеко від моря. Сильні посухи знищили останні надії фермерів на будь-який урожай, а пилові бурі зробили проживання на колишніх місцях практично неможливим. Втомлені, розлючені, розорені і злі фермери цілим потоком рушили на нові землі шукати кращого життя і кращих погодних умов. Однією із земель, що прихистила вбитих горем та злістю людей, став штат Каліфорнія. Сімейство Джоудів переїжджає, намагаючись зберегти твердість духу.

Вперше опублікований 1939 року, роман Джона Стейнбека «Грона гніву» отримав Пулітцерівську премію, а згодом і Нобелівську премію. Книга, яку критики назвали «хроніками Великої депресії», оповідає історію сільської родини з Оклахоми, змушеної знятися з рідних місць і вирушити на захід – у пошуках землі обіцяної, Каліфорнії. Ця  історія конфлікту сильних і слабких, яка досліджує саму природу рівності й несправедливості, стала поворотним твором у Стейнбека, назавжди увійшовши в американську класику.

Джон Стейнбек «На схід від Едему»

У своєму щоденнику лауреат Нобелівської премії Джон Стейнбек назвав роман «На схід від Едему» своєю «першою книжкою», і цей грандіозний твір і справді вражає своєю простотою і силою. Роман розкриває сплетіння доль двох каліфорнійських родин – Трасків і Гамільтонів, які вже багато поколінь поспіль безпорадно відтворюють падіння Адама і Єви і лихе суперництво Каїна і Авеля. Більш як півстоліття справжній шедевр Стейнбека лишається однією з найбільш читаних книжок. 

Ніл Ґейман, Террі Пратчетт «Добрі передвісники: ґрунтовні й вичерпні пророцтва Аґнеси Оглашеної, відьми» 

Як каже нам книга «Вичерпних та ґрунтовних пророцтв Агнеси Оглашенної» (а цій книзі треба вірити, бо це єдина у світі книга пророцтв, що справджуються), кінець світу прийде в суботу. Якщо точніше, то оцієї суботи, що на наступному тижні. Якраз перед вечерею.

Добро та Зло збирають армії, жаби проливаються дощем, Атлантида піднімається з морських глибин… Усе було б згідно із задумом Божим, якби не двійко незвичайних союзників: вибагливий янгол-букініст та стильний демон-авантюрист. Обидва живуть серед смертних від Самого Початку, і таке життя їм вельми до вподоби – тож вони не горять бажанням попрощатися із таким звичним світом.

Ніл Ґейман «На щастя, молоко»

Від лауреата численних літературних нагород, таких як Премія Г'юґо, Премія Неб'юла та Премія Брема Стокера, медалей Ньюбері та Карнегі! Дитяча повість автора світових бестселерів Ніла Ґеймана розповідає неймовірну історію тата, який вийшов по молоко і зустрів на своєму шляху захопливі пригоди з піратами, динозаврами, давніми цивілізаціями, інопланетянами, поні, вампірами та мандрівками в часі. 

Ця чудернацька історія трапилася за абсолютно банальних обставин. У будинку закінчилося молоко. Мама у відрядженні, тато – за головного. Саме він змушений плентатися до магазину. Але дорогою його викрадають ... справжнісінькі інопланетяни. 

Ніл Ґейман про книгу "На щастя, молоко": "Це найдурнуватіша, найдивніша та найсмішніша книга, яку мені довелось написати, і я достобіса цим пишаюся. Книга називається "На щастя, молоко" та розповідає про батька, який йде по молоко для своїх дітей, але, як він сам стверджує, по дорозі його викрадають прибульці, потім знову викрадають пірати, після чого його рятує стегозавр на повітряній кулі, а зустріч з богом-вулканом ледь не закінчується для нього фатально. Книга містить велику кількість подорожей у часі. Також там можна зустріти поні, вампірів, динозаврову міжзоряну поліцію, а закінчується все хепі-ендом. І, на щастя для всіх, молоко. Чи може пляшка молока врятувати всесвіт? Якщо дві одні й ті самі пляшки молока з різних місць доторкнуться, чи означатиме це кінець всесвіту, чи просто двоє гномів з іншої планети затанцюють нижче по вулиці, взувши черевики на дерев'яній підошві та одягнувши капелюхи з квітами?" 

Джеф Вандермеєр «Засвідчення»

Минуло тридцять років, і єдиний контакт з Нуль-зоною – оточеною невидимою межею зловісною територією із загадково стертими ознаками цивілізації — відбувається через серію експедицій, організованих Південним Округом, державним агентством, таким засекреченим, що про нього майже забули. Після неспокійної дванадцятої експедиції, описаної у «Знищенні», лави агентства геть розладнані. Джон Родріґес, новопризначений голова Південного Округу, працюючи зі зневіреною, але відчайдушною командою, записами невдалих допитів, стосами прихованих нотаток, тривожними відеоматеріалами, починає осягати таємниці Нуль-зони. Але з кожним відкриттям він мусить протистояти неприємній правді про себе й агентство, якому присягнувся служити. 

У «Засвідченні», другій книзі трилогії Джеффа Вандермеєра «Південний Округ», містяться відповіді на найгостріші питання, але ці відповіді невтішні й не переконливі.

Джеф Вандермеєр «Замирення»

У Нуль-зоні, таємничому дикому куточку, де стільки нерозгаданих таємниць, – зима. Тридцять років поспіль експедиція за експедицією зазнають поразки, безсилі пізнати її секрети. Нуль-зона дедалі розширюється, і Південний Округ, організація, яка створена для її дослідження, зазнає краху, намагаючись розрубати цей гордіїв вузол. Нарешті остання відчайдушна команда перетинає межу, прагнучи досягти віддаленого острова, на якому, ймовірно, знайде відповіді, які шукає. Якщо вона зазнає невдачі, зовнішньому світу загрожуватиме небезпека. «Замирення» підводить до з’ясування обставин появи Нуль-зони, причин цього катаклізму. Хто із дослідників найближче підійшов до розуміння Нуль-зони, і кого вона зруйнувала? 

В останній частині трилогії Джеффа Вандермеєра «Південний Округ» таємниця Нуль-зони має бути розкрита, але наслідки можуть бути невідворотними і жахливими.

Ліян Моріарті «Три бажання»

Бестселер за версією New York Times, «Три бажання» – веселий, зворушливий і надзвичайно приємний перший роман Ліян Моріарті, авторки інших бестселерів #1 New York Times — «Таємниця мого чоловіка» та «Велика маленька брехня».

«Перший роман Моріарті, написаний з мудрістю, гумором і щирістю, – це відвертий погляд на сестер, зв’язок між якими витримує будь-які життєві випробування», – Booklist.

З трьома сестрами Кітл трапився неприємний інцидент. Галаслива вечеря з шампанським з нагоди їхнього спільного дня народження несподівано закінчилася бурхливою сваркою і відділенням швидкої допомоги. З кого все почалося цього разу? З сердитої ображеної Кет, яка ніяк не оговтається від «вечірніх спагеті»? З такої безтурботно-успішної – принаймні зовні – Лін? Чи з мрійливої дивачки Джемми, сестри, яка зовсім не вміє зберігати таємниці, – всі, окрім найважливішої?

Велика книга біблійних історій

Яскраве художнє оформлення, лаконічний виклад – ці чотири біблійні історії неодмінно сподобаються вашій дитині і заохотять до детальнішого вивчення Біблії.

Лора Підгірна «Печатка Святої Маргарити»

Травень 1926 року. Зі Стамбулу до Кам’янця-Подільського із таємним завданням повертається наш герой, співробітник таємного легіону УНР, Марко Швед. Тим часом більшовики нещадно грабують багаті українські храми, вивозячи церковне начиння та безцінні ікони… Диякон Крушанівський під тортурами зізнається, що у Тарноруді, на Збручі, заховано дивовижний скарб, ключем до якого є старовинна печатка із зображенням Святої Маргарити Шотландської. Виконуючи завдання, Марко опиняється у вирі нових, сповнених небезпеки пригод. Йому належить пройти майже втраченим за віки слідом, не загубити самого-себе, дати відсіч підступам ворогів та зберегти віднайдене кохання…

Лора Підгірна – випускниця історичного факультету Кам’янець-Подільського університету, журналістка та громадська діячка, автор проекту «Літературний туризм». Представлений роман є продовженням її успішного дебюту – українського історичного вестерну «Пригоди Марка Шведа. Червона Офелія» (2017 р.)

Філіп Котлер «Маркетинг 4.0. Від традиційного до цифрового»

Кожні кілька років постає яка-небудь «нова» течія маркетингу. Але цього разу досвідчені маркетологи та маркетологині знають, що змінилися не просто правила гри — змінилися самі клієнти. Через інформаційну перенасиченість покупці не мають змоги присвятити достатньо часу одному бренду, а конкурентів в боротьбі за їхню увагу виникає все більше. 

«Маркетинг 4.0» містить ґрунтовні та детальні поради, як створити месидж, який почують, як завоювати довіру клієнтів і як схилити їх до поширення позитивної пропаганди про ваш бренд. 

Філіп Котлер, всесвітньовідомий батько-засновник маркетингу як дисципліни, пропонує досвідченим спеціалістам серйозну розмову про те, якими покупці є зараз та якими вони будуть завтра – у світі, де стрімко зростає взаємопов'язаність спільнот та постають нові технології.

Девід Аллен «Як упорядкувати справи. Мистецтво продуктивності без стресу»

Девіда Аллена було названо одним із найвпливовіших теоретиків продуктивності. Він є мотиваційним спікером і фасилітатором страхової компанії New York Life, Фундації Форда, компанії L.L. Bean, BMC США і проводить індивідуальні та колективні майстер-класи по всій країні. Він - президент David Allen Company і має понад тридцять п’ять років досвіду як консультант і персональний тренер із менеджменту. Його статті друкуються у Fast Company, Fortune, The Los Angeles Times, The New York Times, The Wall Street Journal та багатьох інших періодичних виданнях.

Девід Аллен живе в Амстердамі (Нідерланди). Книгу «Як упорядкувати справи. Мистецтво продуктивності без стресу» було опубліковано більш ніж у тридцяти країнах світу. 

Джаред Даймонд «Зброя, мікроби і сталь. Витоки нерівностей між народами»

Смілива наукова розвідка американського еволюційного біолога Джареда Даймонда «Зброя, мікроби і сталь» – це світовий науковий бестселер, який розійшовся багатомільйонними накладами і продовжує долати нові рубежі. Автор розкриває первинні історичні причини нерівностей сучасного світу, які, на його думку, криються в глибинах доісторичного минулого людства. 

На основі масштабних міжконтинентальних порівнянь і залучення широкого спектра новітніх досягнень історії, біології, лінгвістики, археології, епідеміології, біогеографії, палеонтології та екології Джаред Даймонд намагається пояснити «найзагальнішу схему історії», давши відповідь на головне питання книги: чому вогнепальна зброя, найзгубніші мікроби та сталь з’явилися у суспільствах одних частин світу, даючи їм переваги у завоюванні народів інших частин світу.

Метт Рідлі «Геном. Автобіографія виду у 23 главах»

Стрімкий розвиток генетики впродовж останніх десятиліть називають не інакше як революційним. Метт Рідлі у своїй  книзі «Геном» просто і доступно подає історію генетики, починаючи від перших здогадок про існування генів та завершуючи приголомшливим проривом, спричиненим розшифруванням структури ДНК молекулярними біологами Вотсоном і Кріком. 

Від хвороби Гантінгтона до раку, від застосування генної терапії до жахів євгеніки, автор аналізує наукові, філософські та моральні аспекти, що постають внаслідок картування геному. Ці дослідження допоможуть зрозуміти значення цього наукового відкриття для нас, наших дітей і людства загалом.

Джаред Даймонд «Колапс»

Нас немов магнітом притягують монументальні руїни, що їх залишили по собі цивілізації минулого. Ми зачудовано милуємося ними в дитинстві, намагаємося поїхати до тих чудес туристами в дорослому віці. Нас вабить їхня видовищна й загадкова краса, манять таємниці, що в них криються. Масштаб цих руїн свідчить про багатство й могутність тих, хто їх споруджував. Це саме вони, за словами поета Шеллі, вихвалялися: «Най нишкне всяк великий, хто узрів мої творіння, най принижено тремтить!» 

Однак, чому пішли у небуття не лише ті, хто будував ці споруди, а й власне суспільства, до яких вони належали? Куди зникли цілі народи? Якщо подалися геть, то куди і чому? Чи не загинули вони якоюсь жахливою смертю? За цією романтичною таємницею не дає спокою бентежна думка: а чи не може схожа доля спіткати сучасне суспільство? Чи не будуть туристи майбутнього витріщатися на іржаві основи нью-йоркських хмарочосів так само зачудовано, як наші сучасники витріщаються на зарослі джунглями руїни міст цивілізації Майя? 

Harvard Business Review «Про лідерство», «Про управління персоналом», «Про інновації»

Усім, хто цікавиться продуктивним керуванням персоналом, бажає опанувати знання про інновації та методи їхнього впровадження в бізнес, чи має намір стати видатним лідером, ми підготували серію книг від американського бізнес-журналу Harvard Business Review. 

Книги «Про лідерство», «Про управління персоналом», «Про інновації» містять найважливіші та ефективні  засоби для досягнення поставлених цілей.

poster