Серія "Читальня" Видавництво "Ранок"

31.03.2018

Переглядів: 1094

http://chytay-ua.com/

У 2018 р. в видавництві "Ранок" вийшла серія "Читальня" для учнів початкової школи. Ці книжки можна читати самостійно або ж використовувати на уроках. Але книжечки настільки кольорові і цікаві, що їх можна також читати навіть дітям, які тільки-тільки починають розрізняти букви.

"Читальня" має три рівні складності. Серію розробили та апробували методисти НЦ "Мала академія наук України", експерти з дитячого читання.

6 книг, різні автори, щоразу нова цікава історія, три рівні і в кінці кожної книжки завдання для кращого засвоєння прочитаного. Також усі книжки мають багато ілюстрацій від різних художників. Тому дітям цікаво перегортати сторінки, адже весь час вони знаходять не тільки цікаві розповіді, але і нестандартні малюнки.

Автори книжок - це Марія Артеменко, Олеся Мамчич, Ольга Купріян, Сергій Лоскот і Таня Стус.

Про що книжки?

В першій книжечці "Таємниці хмар" ви познайомитесь з бабусею і її внуком, які літнім днем гуляють на вулиці. Хлопчику стає нудно і його бабуся придумує для нього казкову історію. Це оповідання розкриває для нас секрети спілкування між різними поколіннями.

"Хто з'їв мою піжаму" - це ціла детективна історія від маленького хлопчика, який повинен знайти свою жовту піжаму. Розслідування розпочате, і злодій буде знайдений. Цікаве оповідання, яке розвиває логіку у маленьких читачів.

В оповіданні "Беркиць проводжає дідуся" описується така болюча тема, як прощання з близькими людьми. Дуже делікатна історія, яка допоможе навіть батькам навчитися, як краще розповідати своїм дітям про такі історії.

"Електромобіль Сашко" - це оповідання, сповнене світлих дитячих фантазії та гумору. Автор книжки знайомить дітей із сучасними екотехнологіями і допомагає подивитися на уже знайомі речі по-новому.

Тепле оповідання "Поганий день і веснянки" про веселу відьму вчить дітей правильно опановувати свої емоції. Також вона розповідає, що дружба завжди допомагає. Особливо, якщо вона проявляється у веселій грі.

"Таємна змова" - це історія про кмітливу і допитливу дівчинку Даринку, яка уміє спостерігати за незнайомими людьми. Цікава детективна історія, вона сподобається як дітям, так і дорослим. До того ж є продовження пригод Даринки.

Такі оповідання сподобаються і дітям, і батькам. Адже вони є навчальними і, що найголовніше, добрими і веселими.

Василина Бондар

Любитель смачного чаю та добрих книжок

author photo
poster