Історія одного шевця

13.01.2016

Переглядів: 1531

http://chytay-ua.com/

Один добрий чоловік став президентом США, його батько був шевцем. І багато хто був ображений тим, що президентом буде син шевця. Його оточували аристократи, які вважали, що право зайняти найвищу посаду в державі належить їм по праву народження. Син шевця? У перший же день, коли він зачитував свою інавгураційну промову, посередині виступу піднявся один чиновник. Це був дуже багатий аристократ. Він сказав: «Шановний, ви не повинні забувати, що ваш батько шив черевики для моєї сім'ї». Сенат розреготався; всім здалося, що новообраного президента виставили дурнем. 

Але такі як він виліплені з зовсім іншого тіста. Він глянув на цю людину і відповів: «Сер, я знаю, що мій батько шив у вашому будинку взуття, і таких, як ви, тут багато ... Адже мій батько робив такі черевики, які не зміг би зробити ніхто інший. Він був творцем. Його черевиками були не просто черевиками, він вкладав у них свою душу. Я хотів би у вас запитати: у вас є якісь скарги? Я сам вмію шити взуття; якщо у вас є претензії, я міг би зшити вам пару. Але наскільки я знаю, ніхто ніколи не скаржився на взуття мого батька. Він був генієм, великим творцем, і я пишаюся ним!» 

У Сенаті запанувала мовчанка. Сенатори не могли зрозуміти, що ж це за людина. Він говорив про ремесло шевця, як про мистецтво, творчість та пишався батьком, оскільки той так добре робив свою роботу, що на нього ніхто ніколи не скаржився. І хоч цей поважний чоловік вже став президентом, якби були скарги, він був готовий зшити ще одну пару взуття. Той аристократ сам опинився в дурнях. А син швеця наполягав: «Ви повинні щось сказати! Чому ви оніміли? Ви хотіли виставити мене дурнем, а тепер подивіться: ви самі стали посміховиськом ». 

Не важливо, чим ти займаєшся. Важливо те, як ти це робиш - у згоді з собою, зі своїми власним баченням, вкладаючи душу. Тоді все, до чого ти торкаєшся, стає золотом. 

Ошо «Небезпечно - Істина! Сміливість прийняти непізнанне»

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster