Павло Матюша "Вієчка"

15.10.2018

Переглядів: 1369

http://chytay-ua.com/

Серце підкаже тобі, як бути. Справжня дружба не боїться маленьких непорозумінь...

Це казочки про те, як можна і потрібно бути не таким, як усі, про те, як добре серце, відчуття щастя, справжня любов, безмежна щирість і взаємодопомога можуть творити дива. 

Малесенька гномочка на ім’я Вієчка жила в чарівному лісі разом із батьками – татом Жаринкою і мамою Талією. Вони були надзвичайно доброю, дружньою і щасливою родиною, готовою прийти на допомогу всім, хто її потребував. Однак інші гноми, які жили в тому ж самому лісі, були непривітними і самотніми, адже вони не вміли дружити і любити. Тому сім’я Вієчки дуже відрізнялася з-поміж інших родин, але поступово завдяки лагідності, чуйності і доброзичливості Вієчки та її батьків усі гноми почали змінюватися, вони ставали добрішими й уважнішими один до одного.

Вієчка частенько потрапляла в різні пригоди, але знов-таки через свою любов до ближнього, турботливість і відкритість змінювала серця всіх, хто її оточував (і навіть тих, кого вважали ворогами гномів). І сама Вієчка теж вчилася краще розуміти оточуючих, бути більш стриманою і всерозуміючою. 

Чудова книжка про дитячу дружбу, справжні сімейні цінності, віру в себе і в дива. Усі герої книжки надзвичайно позитивні, енергійні й жваві, налаштовані на добрі вчинки. Історії про Вієчку дуже динамічні, читаються захопливо й легко і просякнуті оптимізмом, почуттям радості і гарним настроєм. 

Незважаючи на повчальний підтекст історій про Вієчку, у них зовсім немає моралізаторства, а батьки Вієчки виховують і навчають її не словами, а власним прикладом та гарними вчинками. 

Окрім того, у книзі хочеться відмітити її зручний формат (достатній для приємного, ненапруженого читання і компактний, аби взяти із собою в дорогу або на прогулянку), а також чарівні ілюстрації художниці Марти Кошулінської (вони є на кожній сторінці, завдяки чому вона добре підійде для читання навіть найменшим діточкам). Самі ілюстрації теж дуже привабливі, яскраві, виконані трохи по-дитячому, і вдало передають атмосферу чарівного лісу. А Вієчка з виразом різних емоцій на обличчі така кумедна! 

У цієї книги приємний післясмак – після читання хочеться обійматися. 

poster