Ларрі Кінг "Як розмовляти будь з ким, будь-коли і будь-де. Секрети успішного спілкування"

15.08.2019

Переглядів: 9354

http://chytay-ua.com/

Ларрі Кінг, Білл Ґілберт «Як розмовляти будь з ким, будь-коли і будь-де. Секрети успішного  спілкування» /  пер. з англ. Н. Борис. —  Дніпро: Моноліт, 2019. — 204 с.

 

Як перетворити талант говорити у справжню майстерність? Секретами успішного спілкування ділиться американський теле- і радіоведучий Ларрі Кінг. Його співрозмовниками були політики, зірки спорту, шоу-бізнесу. 

Книга «Як розмовляти будь з ким, будь-коли і будь-де. Секрети успішного  спілкування», яка виходить у світ українською мовою завдяки зусиллям команди  видавництва Моноліт -Bizz, читається на одному диханні і стане справжнім скарбом для кожного, хто прагне досягти успіху, навчитися спілкуватися у товаристві, вести ділові переговори, вміти переконувати чи просто легко та швидко починати бесіду з будь-ким і будь-коли.

Головними принципами успішного спілкування є щирість, і з цією думкою Ларі Кінга неможливо не погодитися.

Ось як автор книги спонукає читача до думки про необхідність постійного вдосконалення, незалежно від того, якою є ваша професія чи інтереси: «Навіть ті, хто має природний хист до чогось, мусять працювати, щоб його розвинути. Саме так талант перетворюється на майстерність.».

В книзі є низка дуже дієвих порад про те, як зробити спілкування ефективнішим, простішим, приємнішим та результативнішим. Ось деякі з цих порад, на які мені хотілося б звернути увагу:

•  Кожна людина має бодай одну тему, на яку любить поговорити.

•  Золоте правило – поводьтеся з іншими так, як хотіли б, щоб поводилися з  вами, – стосується і спілкування. Будьте відкриті й  чесні зі своїми співрозмовниками, якщо чекаєте цього від них.

•  Завжди пам’ятайте: ті, з ким говорите, відчуватимуть більше задоволення від розмови, якщо ви подасте себе як людину, що теж має від неї задоволення, незалежно від того, чи вважаєте ви себе їм рівнею.

•  Щоб уміти гарно говорити, потрібно вміти уважно слухати.

Вміння спілкуватися часто є надзвичайно важливим у важкі моменти нашого життя. 

На мою думку, визначальною характеристикою книги, яка додає їй цінності, є щирість оповіді. Коли Ларрі Кінг наводить приклади зі своєї професійної діяльності, згадує про особисті переживання. Наприклад, розповідаючи про похорон свого друга та агента Боба Вульфа, автор довірливо та просто радить читачеві: «У складних ситуаціях треба дослухатися до свого внутрішнього голосу. Він допоможе зрозуміти, що казати і чого не казати.».

Тема духовного зв`язку між батьками та дітьми, онуками та бабусями \ дідусями передана дуже влучно: «не забувайте своїх бабусь, дідусів, інших літніх людей, з якими спілкувалися в дитинстві та юності, бережіть спогади про них, їхні оповіді й  думки. Вони – як і інші люди, чия історія відрізняється від вашої, – можуть допомогти вам розширити мовний арсенал та обрії мислення.».

«Секрети успішного спілкування» Ларрі Кінга допоможуть вам:

• Знайти власний унікальний стиль ведення розмови, незалежно від того, в якій ситуації перебуваєте: на коктейльній вечірці з друзями, ділових переговорах з бізнес-партнером чи в прямому ефірі телешоу.

• Подолати страхи та бар`єри у спілкуванні.

• Підготуватися до співбесіди, наради, розмови з керівником чи публічного виступу.

• Розширити кругозір та професійні можливості.

• Навчитися невимушеного спілкування у товаристві.

• Легко та швидко почати розмову із незнайомими людьми.

• Вдало брати або давати інтерв`ю.

 

Словом, це книга майже на всі випадки життя, яку варто прочитати кожному.  

Ігор Зіньчук

Філолог, автор книжкових оглядів, блогер, копірайтер

author photo
poster