Олена Літковська "Сам собі золота рибка"

04.09.2019

Переглядів: 894

http://chytay-ua.com/

Кожна книжка з`являється у житті читача саме у той момент, коли у цьому є найбільша потреба. Ще раз переконався у правдивості цього твердження, прочитавши мотиваційну книгу Олени Літковської «Сам собі золота рибка».

Для глибшого розуміння тексту книги варто сказати кілька слів про її авторку. Олена Літковська – практичний психолог, консультант з пошуку роботи, розвитку кар`єри, авторка 4 –х книг. 

Першою книгою, яка привернула мою увагу та допомогла зрозуміти власні прагнення та здібності, була книга «100 притч для тих, хто вчить і вчиться». Зараз настав слушний час, щоб поділитися моїми відчуттями та враженнями після прочитання книги «Сам собі золота рибка або як реалізувати мрію». Зауважу, що книга вийшла у світ російською мовою, тому цитати  в тексті свого огляду наводжу мовою оригіналу.

«Сам собі золота рибка» це – практичний посібник, який складається з послідовних 7-ми уроків і конкретних дій, що допомагають визначити, які цілі потрібно реалізувати  саме вам, як це зробити і швидко досягти бажаних конкретних результів.

Книга читається дуже легко та цікаво. У тексті є багато притч, але найголовніше – практичні вправи, які авторка закликає виконувати в процесі читання, не зволікаючи і нічого не відкладаючи до кращих часів.

Основною думкою книги є те, що найціннішим ресурсом є не гроші, а час і його неможливо повернути, тому варто жити тут і зараз, цінувати те, що маєш, а не скаржитися на невблаганність долі. 

Олена Літковська радить не порівнювати себе з іншими, адже кожна людина є неповторною і унікальною особистістю. Важливо прийняти себе таким, яким ти є і, невпинно розвиватися, постійно йти вперед, дивитися не у минуле, а у майбутнє.

«Вы можете радоваться и цвести, развивая свои сильные стороны, или можете завянуть, если вы не принимаете себя, то и дело, пытаясь исправить свои слабые стороны. Это только ваш выбор! Если мечта, идея, желание пришло именно вам в голову (не вашему соседу, не вашему коллеге, не другу, а именно вам), значит вы избранный человек, который может эту идею реализовать. Идея была послана вам, и вы должны привести эту идею в жизнь. Если вы эту идею, мечту замкнете в своих страхах, то возможно вы не реализуете свое важное предназначение, не сделаете что-то важное для мира, для других людей.»

Звичайно ж, мрії бувають різні, якщо ваша мрія є довгостроковою, то психолог радить «розбити її на дрібніші цілі» і почати діяти вже сьогодні, бо інакше бажане не стане ціллю, а так і залишиться мрією. Очевидно, що на цьому шляху можуть траплятися перешкоди. Найчастіше такими перешкодами є ваші підсвідомі страхи, упередження, або складні життєві обсавини, які не вдається змінити швидко, але прочитавши книгу ви зрозумієте шлях до подолання подібних думок.

«Помните, что вы художник своей жизни. Ни от одного ребенка вы не услышите, что он не умеет рисовать, пока взрослые не навяжут ему свои ограниченные стереотипные оценки. Мы все умеем рисовать, только наши жизни-рисунки получаются настолько разные, что невозможно к ним применить какие-либо шаблонные стандарты и оценки.»

Повністю погоджуюся із наведеними вище та  наступними цитами – думками шановної авторки:

«Меняются представления – меняется жизнь. То как вы о себе думаете, определяет то положение, в котором вы сейчас находитесь» (Макс Воеводин «Жизнь как есть»)»

«Помните, что вы можете сами создавать свое окружение, которое будет повышать вашу эффективность и способствовать вашему продвижению. А можете сетовать и обижаться на жизнь, на окружающих вас людей и вместе с ними скатываться вниз. Выбор за вами! Вы творец своего окружения!»

«Теперь (да как впрочем, и всегда) все зависит от вас, от вашего выбора, от готовности быть ответственным за себя и свои результаты. Это ваша жизнь и только вам нужен этот результат, и только вы можете его достичь!»

А ось так влучно і натхненно сказано про те, що не варто втрачати надії навіть тоді, коли, ситуація є складною і здається,  що виходу немає, адже, на перший погляд, ти не здатний витримати чергове випробування долі, яке навряд чи, буде останнім:  

«Всё в наших руках, а потому их никогда не стоит опускать,» - говорила Коко Шанель,» 

Видання «Сам собі золота рибка» допоможе досягти бажаного у кар`єрі чи будь якій іншій сфері життя тому що:

Книга мотивує та надихає до дій;

Містить практичні вправи з підвищення власної самооцінки, повчальні притчі;

Допомагає чітко зрозуміти власні цілі, підвищити рівень мотивації для їх досягнення.

Дає змогу усвідомити яких саме знань, умінь та навиків Вам не вистарчає для досягнення тих цілей,  які є важливими для вас на данному етапі життя;

Сприяє професійному зростанню;

Дає змогу ефективно застосовувати набуті Вами знання на практиці щодня.

 

Прочитавши її ви не лише цікаво та корисно проведете час, а й, неодмінно зможете:

Створити стратегію власної ефективності;

Ефективно управляти своїми емоціями в стані стресу.

 

Мріяти чи діяти? – вибір за Вами!

Ігор Зіньчук

Філолог, автор книжкових оглядів, блогер, копірайтер

author photo
poster