YouTube канали українською, які дивимося ми

19.01.2020

Переглядів: 1421

http://chytay-ua.com/

«Краще пізно, ніж ніколи» – згадали ми собі виправдання і нарешті зробили те, що запланували зробити після того, як компанія Google Україна ще в грудні представила свій традиційний YouTube Rewind 2019 — найпопулярніші відео року на YouTube в світі і Україні.  

«Оййй…» – подумалося нам тоді і захотілося зібрати докупи ті українські YouTube канали, які самі дивимося. Вони, звісно, тематично різноманітні, бо, зрештою, в різноманітті наша сила, але мають і дещо спільне: це україномовні канали. Просто нам дуже хочеться, аби українського контенту в мережі ставало все більше!

І забігаючи наперед: канали українських буктюберів ми зберемо в окрему добірку трішки пізніше) 

 КЛЯТИЙ РАЦІОНАЛІСТ 

Канал блогера і популяризатора науки Артема Албула, який цікаво розповідає про найсвіжіші наукові відкриття, розвінчує наукові і не тільки міфи, дає цікаві і корисні поради, записує подкасти та розмовляє з вченими та іншими популяризаторами, зокрема, його гостем був і письменник Макс Кідрук.

 ЦІКАВА НАУКА

Тут можна подивитися перекладені та озвучені науково-популярні та освітні відео на різні наукові теми з фізики, астрономії, біології, географії та математики. Метою каналу є покращення ситуації з науковою грамотністю серед глядачів, які бажають отримувати інформацію українською мовою.

 ALPHA CENTAURI UKRAINE 

Ще один канал з переозвученими та власними відео, який розповідає про космос і все, що з ним пов’язано.

 ДОВКОЛАБОТАНІКА 

Олексій Коваленко, учений-ботанік, автор науково-популярного блогу, науковий співробітник відділу ботаніки Національного науково-природничого музею НАН України (на сторінку якого у фейсбуці ми наполегливо радимо підписатися) і кандидат біологічних наук розповідає про цікаве з життя рослин і не тільки, а також читає лекції і розбирається з рослинним і тваринним світом «Гри престолів»! 

WILD FOX

Це відеопродакшн, мета якого — популяризація знань з історії та культури України. Історія, звісно, вчить, що нічого не вчить, та все ж варто спробувати з цим щось зробити!

 ТРЕТЯ ПАРАЛЕЛЬ

Канал для любителів коміксів і графічних романів. А в їхніх «Баляндасах», зокрема, можна подивитися цікавезні інтерв’ю з письменником і перекладачем Остапом Українцем, перекладачкою Ярославою Стріхою та багатьма іншими.

GEEK JOURNAL

Майже певні, що про Тайлера Андерсона із Запоріжжя та його канал Geek Journal ви вже чули! Якщо ж ні, то тут можна знайти огляди фільмів та серіалів, а віднедавна Тайлер ще й іграми зайнявся.

СТРУҐАЧКА

Канал творчої спільноти Струґачка – це розважальний україномовний вебконтент, переозвучки, огляди, трейлери і ціла купа всього цікавого і фанатського!

ЗАГІН КІНОМАНІВ

Ще один канал для кінолюбів з оглядами, ТОПами, репортажами тощо.

UKRAЇNER

Тут теж довго представляти, мабуть, не варто, адже їхні відеоролики і документалки, зокрема, про подорожі Україною, знають, люблять і навіть в поїздах показують! 

#BABYLON'13

Це територія документального кінематографу – зазначено в описі каналу. Проект виник під час Революції Гідності і робить справді величезну роботу! Відео про Майдан, війну, Крим і Донбас знають і дивляться далеко за межами України. Зокрема, документальну стрічку «Зима, що нас змінила» про українську революцію дивилися зі сльозами та аплодисментами учасники антиурядових протестів у Гонконзі.

LIROOM

Блог про нову українську музику, який ставить на меті розповідати про усе цікаве, що відбувається в українській музичній індустрії: від перспективних артистів із андеграунду до визнаних зірок. 

БАБАЙ

«Бабай» — проект, присвячений «темному» мистецтву. Жахи, трилери, нуар, дарк-фентезі, міфологія, криваві історії, містика – все це ви знайдете на сайті проекту, а на його каналі – подкасти з Володимиром Кузнєцовим, Олексієм Жупанським, Владом Сордом, Дмитром Вахніним та ін. 

poster