Читаємо на канікулах з Діппером та Мейбл

14.03.2020

Переглядів: 1546

http://chytay-ua.com/

Серія «Ґравіті Фолз» продовжує заворожувати неординарністю: вона поповнила свою скарбничку новинками. І тепер містично-таємничих пригод стало ще більше. Тож можна канікули наповнити фентезійною загадковістю.

«Ґравіті Фолз» - це пригодницька казка, а точніше - екстра неординарне фентезі про неймовірні дива маленького містечка, де загадки, таємниці, секретні послання параноїдальні теорії, містичні діаграми - нормальне явище повсякденного життя. Тож якщо бажаєте перетворити звичні канікули дитини на справжні пригоди та наповнити їх страшними і водночас кумедними історіями, незвіданими таємницями, зашифрованими посланнями й шаленствами, Діппер та Мейбл підкажуть, як це зробити. Адже вони на цьому знаються: не одні канікули провели у дядька Стена.

Чим взагалі діти полюбляють займатися на канікулах?

Відпочивати та малювати. А з книжкою «Не розфарбовуй цю книжку! Вона зачарована!» із серії «Ґравіті Фолз» (вид-во «Ранок») звичне малювання може стати містичною пригодою, де підступний Хамеліусом Пендрагінном (за фахом пігментолог - вчений, який вивчає кольори) затягнув до себе Діппера, і тепер, щоб його визволити, дітям потрібно сторінки з шоколадом розфарбовувати справжнім шоколадом і використовувати лише «правильні» кольори. Вважаєте, що нічого складного немає? Помиляєтесь, бо Хамеліус - це Дра-Кольор, який вирішив забрати  всі кольори нашого світу. 

Грати у піратів та фантазувати. Канікули будуть по-справжньому шаленими, якщо вирушити у подорож часовим простором, де незліченна кількість прискорювачів, кубиків ймовірності, чаклунів, мітлосервісів, динаміту, золотого зілля, бластерів, копів, лабіринтів і, звичайно ж, скарбів. А як вам ідея  утікати в шахтарській вагонетці, виступати проти дракона з флейтою, стрибати в потяг на ходу, відволікати бандитів, битися з піратами часу? І це все в книзі «Діппер і Мейбл і прокляті скарби піратів часу», де кожен може дати волю своїй фантазії та продовжити розділ самостійно. З цією книгою діти проведуть фантастичні години читання, ще й стануть «Володарями часу».

Вести свій особистий щоденник. Робити записи можна по-різному, а можна почитати «Щоденник 3» та взяти «на замітку» чимало фантастичних речей. Чого варті параноїдальні думки, демонічні замальовки, загадкові шифри. А скільки тут містики: невидимий майстер, бридкий чоловік-дружба, лепреріг, привиди, прокляті двері та навіть туалет-портал і нескінченна піца. Такої незбагненності вистачить не лише для щоденника, але й для канікул. 

Робити шаленства та їсти цукерки. Мабуть, найулюбленіша справа усіх в цілому світі і не лише людей, але й… привидів. І підтвердженням цього є книжки «Цілодобова крамничка … жахів» та «Щасливого Літовина». Вони доповнюють колекцію «Ґравіті Фолз» особливим шармом та нададуть канікулам певної загадковості.

Читати комікси та вигадувати містичні пригоди. Комікси - чи не найулюбленіший формат книг дітлахів. Адже там багато фанових та дотепних картинок, а тексту майже немає. Чому б і не почитати? Новинка коміксів «Ґравіті Фолз. Загублені легенди» пронизані містикою від першої до останньої сторінки. Моторошні ілюстрації вміло переплітається з текстом, у якому фан та легкість аж зашкалюють, а містичні пригоди заряджають гарним настроєм.

Читаючи «Ґравіті Фолз», поринаючи в пригоди разом з Діппером і Мейбл, канікули у дітей пройдуть містично-крутезно. Адже книги «Ґравіті Фолз» - численні пригоди та таємниці, в яких дитина бере участь на рівні з головними героями. І це саме той унікальний випадок, коли вона порине в читання з головою та наповнить свої канікули містичними таємницями.

poster