11 книжкових новинок, на які чекаємо!

14.11.2020

Переглядів: 1517

http://chytay-ua.com/

Цих книг ще немає. Вони або в друкарні, або готуються до друку. Але це не заважає нам дуже на них чекати!

Лі Бардуґо «Дев’ятий Дім»

Видавництво Vivat

Лі Бардуґо Дев’ятий Дім

Алекс Стерн — дівчина з непростим минулим, яка виросла в Лос-Анджелесі, рано кинула школу й потрапила в компанію старших, де в пошані була травичка і бульбулятор передавали по колу. І ось Алекс, яка єдина вижила після жорстокого вбивства, просто на лікарняному ліжку отримала пропозицію вступити до Єля, престижного університету. Але що криється за цією пропозицією? Адже університет виявився осередком таємних товариств, що спеціалізуються на окультизмі й магії, і за всім цим здійснює нагляд таємничий Дев’ятий Дім. 

Саме за діяльністю цих товариств, поміж членів яких багато дуже впливових людей, і доручили стежити Алекс — у цьому їй допоможуть навички аутсайдерки й здатність бачити привидів. Щоб розкрити змову, історія якої нараховує понад сто років, дівчині доведеться розплутувати жахливі таємниці, балансуючи між світом живих і світом мертвих, і спостерігати за моторошними окультними маніпуляціями.

 

Кен Лю The Hidden Girl and Other Stories

Видавництво Book Chef

Кен Лю Захована дівчинка книга

Зі слів перекладача Євгена Шириноса:

Це направду унікальний автор, бо влучати так безпомилково в серце читача мало хто вміє.

Читаючи враження від «Паперового звіринця», я постійно себе стримував, аби не проанонсувати наступну збірку, бо в ній доросліший і ще більш майстровитий автор знову розриває шаблони, підводячи читача до дзеркальної стіни буття і зникаючи навшпиньках, аби кожен сам для себе зміг відповісти на найважливіші саме для нього питання.

А буде це історія дівчинки, що стала жертвою булінґу з «The Gods Will Not Be Chained»; чи моторошна оповідка «Staying Behind» про щось на кшталт Раю з трилогії Воттса; чи застереження «Real Artists» про стерильність творчості майбутнього — кожен вирішить для себе сам.

Єдине, що я достеменно знаю, — кожен матиме власне найулюбленіше оповідання з 19-ти, і смаки точно не співпадатимуть.

 

Настя Мельниченко «Хільбудій. Позичене ім'я»

Видавничо-освітній проект «Портал» 

Настя Мельниченко Хільбудій. Позичене ім'я

Дівчина, яка змінювала імена, мов сукні, і хлопець, який заради неї позичив чуже ім'я. Доля розвела їх на різні кінці слов'янського світу, а вони насмілилися власноруч керувати долею. Від склавинських хатин і аварських наметів до ромейських військових таборів і пишних вулиць Царгорода він ніс у серці прагнення слави й чеснот, а вона — любов до нього. Куди це привело кожного з них?

 

Дженнi Колґан «Маленька книгарня щастя»

Видавництво «Рідна мова»

Дженнi Колґан Маленька книгарня щастя

Бібліотеку, в якій багато років працювала Ніна, розформовують. Дівчина втрачає улюблену роботу, що є сенсом її життя — адже вона не уявляє себе без книжок. Що робити? Боротися за місце під сонцем, напитуючи вакансії бібліотекаря в натовпі таких самих шукачів? А може, набратися сміливості та нарешті спробувати втілити давню мрію — відкрити власну пересувну книгарню? І можливо, десь за рогом на Ніну чекають нова домівка, нові друзі та навіть кохання всього її життя…

Разом із героїнею роману Дженні Колґан «Маленька книгарня щастя» читач порине в хвилюючу атмосферу щоденних змін, знайомств і свят, яких, здавалося, годі було сподіватися в маленькому шотландському містечку.

 

Джордж Орвелл «Нехай квітне аспідистра»

Видавництво «Видавництво Жупанського»

Джордж Орвелл Нехай квітне аспідистра

Гроші – вони все вирішують, все контролюють, відчиняють двері пристойних будинків і салонів, знайомлять з потрібними людьми, наділяють їхнього господаря чарівною здатністю подобатися жінкам і друзям, вони, по суті, і є саме життя. Але хіба так має бути? Хіба має життя людей аж так залежати від грошей, а надто від їх браку? Чи можливо, живучи в сучасному суспільстві, позбутися нав’язливої влади грошей, оголосити їм війну, а заодно й усім ознакам «надійності», «порядності» і «благопристойності», головним символом яких є аспідистра, чиї отруйно-зелені пагони стирчать з горщиків у вікнах кожної пристойної оселі?

Молодий талановитий поет Гордон Комсток веде особисту затяту війну з аспідистрою і з усім, що вона символізує – владою грошей і нудьгою благопристойності. Він вважає, що звільнившись від влади грошей, зможе повністю присвятити себе творчості. Але воювати з грошима і благопристойністю було завжди непросто, особливо якщо ти живеш у міжвоєнному Лондоні 30-х. Війна з аспідистрою, війна з грошима, війна із самим собою – чи можлива тут перемога, а якщо й можлива, то якою ціною? 

 

Олексій Коваленко «Фрукти проти овочів»

Видавництво «Віхола» 

Олексій Коваленко Фрукти проти овочів

Усе своє життя, успішно проігнорувавши ботаніку, ми керуємося лише одним простим (і хибним) правилом: солодке – фрукт, а все решта – овочі. Насправді це так не працює. У книжці «Фрукти проти овочів» ботанік, музейник та автор блогу «Довколаботаніка» Олексій Коваленко розповість справжню історію продуктів, які ми щодня бачимо на кухні та в супермаркеті, а ще навчить відрізняти овоч від фрукта, горіх – від горішка, а кавун –від ягоди. У книжці Олексій пояснить, хто намагався лікувати огірками безпліддя та укуси скорпіонів, як салату приписали здібності впливати на чоловічу потенцію, звідки примандрував до нас буряк та як приготувати каштани в домашніх умовах і не рознести квартиру на шматки.

Перед вами не збірник рецептів і навіть не підручник з ботаніки, книжка Олексія Коваленка – це реальна та дотепна історія найзвичайнісіньких овочів і фруктів: від особливостей їхньої ДНК та селекції до найдивніших міфів і кулінарних лайфхаків.

 

Андрій Гулкевич «Кров Крихдему»

Видавництво «Навчальна книга - Богдан»

Гулкевич Андрій Кров Крихдему

Зі здобуттям Аргату кривава війна не завершилася. З Півночі розпочав похід на Крихдем старий ворог, котрий давно чекав нагоди проявити свою силу. Дейлар долучився до війська принца Дунстана — спадкоємця престолу Крихдему. Дві великі армії зійшлися на полі битви, покликаної вирішити долю всього Весперу. Тож від дій героїв залежить подальший хід історії, котрій достатньо невеликого зміщення, щоб усе змести або залишити неушкодженим. Водночас, у герцоґстві Монтені розгорівся конфлікт між жорстоким вельможею та несправедливо ображеними ним простими селянами та іншими знедоленими. У проміжку між кривавими боями Дейлар ледь не стає жертвою підступу, знаходить нових друзів та намагається осягнути таємниці давньої магії.

 

Роберт Ґалбрейт «Бентежна кров»

Видавництво «КМ-Букс»

Роберт Ґалбрейт Бентежна кров

5 частина серії "Детектив Корморан Страйк"!

Приватний детектив Корморан Страйк приїхав у Корнволл у гості до родичів, але й тут робота не відпускає його: до нього звертається жінка з проханням допомогти розшукати її матір, яка зникла за загадкових обставин далекого 1974 року. Страйк ще не займався такими давніми справами, але, попри невисокі шанси на успіх, він заінтригований і вирішує поновити розслідування. Розгадуючи таємниче зникнення, Страйк і його напарниця Робін Еллакотт зіштовхнуться з неймовірно заплутаною історією, в якій виринають то карти таро, то маніяк-психопат, то ненадійні свідки. І виявлять, що навіть справи сорокарічної давнини можуть бути смертельно небезпечними...

 

Марк Еліот Reagan: The Hollywood Years 

Видавництва «Видавництво Анетти Антоненко», «Ніка-Центр»

Марк Еліот Рейган

Рейган був одним з найвпливовіших і популярних американських президентів. Ключ до розуміння його політичного успіху, надзвичайної привабливості та невимушеної харизми, які зробили можливим політичне лідерство, лежить в його перших роках зірки голлівудського кіно.

Марк Еліот – відомий американський письменник, автор бестселерів New York Times з більш ніж десятком книжок про популярну культуру, серед них блискучі біографії Кері Гранта, Джиммі Стюарта, Майкла Дугласа, Джеймса Брауна та гурту «Іглз» і багато інших. Найпопулярніша з цих книжок, відзначена численними нагородами, – «Уолт Дісней: Темний принц Голлівуду». Найновіша - «Американський повстанець: Життя Клінта Іствуда».

 

КіберКрай

Видавництво TheWill Production

КіберКрай Павло Зібров

Альтернативний всесвіт. Україна 80-х минулого століття переживає пік технологічної революції. Роботизація проникає у всі сфери суспільства і навіть музику, проте не всі люди готові прийняти нові реалії. Детектив Зі (Павло Зібров) потрапляє у вир подій навколо обрання нового голови уряду - надпотужної Електронно-Обчислювальної Машини "Оріон-1" в той час коли країною шириться секта луддитів.

Комікс вийде наприкінці 2020 року, це буде атомна суміш ретро-вейву, бойовика, фантастики, комедії і детективу.

 

Тоні Джадт «Після війни. Історія Європи від 1945 року»

Видавництво «Наш формат»

Тоні Джадт Після війни. Історія Європи від 1945 року

«Після війни» – перша сучасна історія, яка охоплює всю Європу, як Східну, так і Західну.

У ній досліджено шість мов, щоб провести читачів через тридцять чотири нації і шістдесят років політичних і культурних змін – і все це в одній інтегрованій, захопливій оповіді. Це інтелектуально-амбітна книжка, що вражає своїм масштабом і водночас дрібними подробицями. Автор присвятив майже десятиліття тому, щоб написати її.

Тоні Джадт – науковий співробітник Американської академії мистецтв і наук, Королівського історичного товариства та Інституту наук про людину. Викладав у Кембриджському, Оксфордському та Нью-Йоркському університетах, а також у Берклі. 

poster