Третій етап. Читай з OVO: перший тиждень

05.05.2021

Переглядів: 510

http://chytay-ua.com/

У середині квітня стартував третій етап книжкового челенджу «Читай з Ovo», оголошений Літературною агенцією OVO.

Нагадаємо, що проєкт, заснований для промоції читання Літературною агенцією OVO спільно з Читай, покликаний привернути увагу читачів до книжок сучасних авторів.

За умовами челенджу, учасники, які напишуть відгуки на 3 запропоновані книжки у визначений часовий проміжок (від 15 квітня до 31 травня), матимуть змогу за рахунок своєї майстерності рецензування виграти 1200 грн за один чи навіть 3600 грн за три відгуки з обов'язковими хештегами: #Читай_з_Ovo #Читайки #Вигравай_з_Ovo та назви книги/автора.

Отже, до вашої уваги запропонована література:

  1. «Три сторони щастя», Святослав Беш (видавництво «Сполом»);
  2. «Твоя М.», Ірина Жураковська (Видавництво 21);
  3. «Тадуш», Артем Поспєлов (Видавництво 21).

Ділимося з вами першими відгуками від учасників челенджу.

Аліна Воловичева

Давно вже такого зі мною не було, щоб я взяла книжку ввечері і не змогла відкласти не дочитавши. Тому відгук пишу трохи не в собі, бо не виспана, але воно того вартувало.

Коли виходять книжки у друзів — це завжди дуже хвилююче і радісно, а коли це вже не перша книжка то це ще радісніше, бо подолати оцей страх другого роману буває складно. Вихід книжки для письменника - це завжди перемога над собою і я дуже тішуся коли бачу перемоги своїх друзів.

«Твоя М.» другий роман Iryna Zhurakovska і він прекрасний. Я читала його і відчувала спорідненість із героїнями, розуміла їхні почуття, співчувала і співболівала. Для мене цей роман про спільний жіночий досвід, універсальний для усіх жінок, будь ти німкенею чи українкою, ви схожі як у своїх травмах, так і у своєму щасті. У вас можуть бути абсолютно різні умови для життя, але проблеми будуть схожими: відносини із сім‘єю, з чоловіками, народженими дітьми, із собою. І це розуміння дуже об‘єднує, немає їх та нас, є ми.

Сподіваюся, що роман буде перекладений на інші мови і стане популярним не тільки в Україні, але і у Європі, бо він того вартий.

Про що ж книга? Про двох жінок, які приїздять до Парижу. Одна з Вінниці, друга з Мюнхену. Здавалося б, що може бути в них спільного? Але воно є і воно має свій вплив на них і на їхню подальшу долю. А далі вже читайте самі.

Вітаю Видавництво 21 Literary Agency OVO ІІ Літературна агенція OVO і  Iryna Zhurakovska з виходом нової книги. Я отримала велике задоволення.

#Читай_з_Ovo #Читайки #Вигравай_з_Ovo #ТвояМ

Читайте також: Ірина Жураковська: «Мені хотілося знайти спільний знаменник для дуже відмінних на перший погляд героїнь»

Julia.bookland

Святослав Беш (@sviatoslav.besh )"Три сторони щастя"

Видавництво: "Сполом"

252 сторінки

Коли занурюєшся у книгу – виникає враження, ніби ти, зовсім маленька, нишком підслуховуєш серйозні розмови дорослих і намагаєшся відкопати в тому глибокі змісти.

Мені імпонує філософія автора, його мислення щодо інформаційного сміття та королівства кривих дзеркал, пошуки здорового глузду. Проте загалом впродовж усього читання не зникало відчуття, що слухаєш університетську лекцію. В чомусь можу погодитись з автором, однак не все знайшло емоційний відгук. У будь-якому разі вдячна за нестандартний погляд на світ.

А ви вже читали?

#Читай_з_Ovo #Читайки #Вигравай_з_Ovo #Три_сторони_щастя #Святослав_Беш #СторінкаМИ #Про_читане #Читайлик #juliabookland

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster