Кларк Ештон Сміт «Зібрання творів»

20.04.2023

Переглядів: 452

http://chytay-ua.com/

«Я розповім цю легенду так, як розповідатимуть її на останньому континенті Зотік, під тьмяним сонцем і сумовитими небесами, на яких надвечірньої пори сходитимуть страхітливо яскраві зорі» 

Атмосферно, дивовижно та до божевілля поетично…

Що вам відомо про Гіперборею? А про зниклий під океанським водами Посейдоніс? Можливо, про південну провінцію середньовічної Франції – Аверойн, чи химерний Зотік – «останній континент Землі під потьм’янілим і збляклим сонцем»? І на сам кінець, «Загублені світи» безмежного космосу, десь на краю безодні, що межують з паралельними світами?

Неповторний Кларк Ештон Сміт у своїх «темних оповідках» знайомить читача з неймовірними місцями Всесвіту, де немає межі між реальністю, давньою магію, давніми легендами та майстерною вигадкою.

Де великі боги сивої давнини, найжахливіші некроматни та чаклуни, кровожерливі істоти населяють примарні світи на межі зникнення. Де існує незвідана далека планета Зіккарф, в Середньовіччі править чорна магія та страхітливі монстри, а знайомі нам континенти навіки покояться в океанічних глибинних, залишивши після себе лиш невеликі живі просторі, де править жорстокість та руйнування.

Де смертним людям: ченцям, торговцям, мандрівникам чи злодіям, приготована небезпечна зустріч з найчарівнішим Злом, закинутим чудовиськом Космосу чи пекельним виродком Пекла, а то й найстрашнішим – лиховісним вивертом невблаганної долі. Де «Кінець історії» стає новим початком, а смерть тіла – не знімає небезпечним проклять та страхітливих пророцтв. Де «Останнє заклинання» ятрить старі рани та доводить істину про неможливість та незмінність людського фатуму, навіть наймайстернішим чорнокнижникам. Де химерна історія розповідається пишною та поетичною мовою, що зачаровує не гірше чим давньогрецька Ламія.

Кларк Ештон Сміт, уже майже століття, зачаровує своїми фантастично дивними темними історіями все нових читачів. Справжньою та неповторною «поезією у прозі».

Читайте також: Горори нової хвилі

Замовити книжку

Ігор Антонюк

письменник, історик, книжковий оглядач

author photo
poster