Тиждень з Читай.ua: Життя без інтернету, драматичний футбол та особливий Гессе

22.02.2016

Переглядів: 1570

http://chytay-ua.com/

Починаючи з цього тижня, редакція Читай.ua буде ділитися з вами тим, що нам сподобалося чи не сподобалося. Що нас вражало, а що відверто дратувало. Про те, що нас надихало і що заважало працювати. Це буде своєрідним діалогом.

Редакція Читай.ua це - Станіслав Бондар, Слава Славський і Мар'яна Паславська. Незважаючи на спільний проект і нашу дружбу, ми різні люди. Тому і різні речі нам подобаються і приносять натхнення. Ми спробуємо розказати вам про наші враження від минулого тижня. 

Слава Славський: про відсутність інтернету і його пошуки. 

Ви знаєте, відсутність телевізора у себе вдома я сприймаю як нормальне явище. Там нічого ловити, окрім, можливо, деяких передач по Discovery чи National Geographic, які я люблю. А от відсутність доступу до мережі інтернет є доволі складним питанням, особливо коли ти є редактором одного з інтернет ресурсів. Тоді починається гра в - "дай зайти в інтернет". Я з ентузіазмом включаю в цю гру всіх друзів, які на відміну від мене мають вихід в світову павутину. Не скажу що їм до вподоби, адже правила гри диктую я. Тим не менш, дякую їм за розуміння до таких тимчасових життєвих незручностей. А ще дякую колегам по Читай.ua, які завжди готові підстрахувати.
Мораль: друзі то найголовніше.

Станіслав Бондар: вільна хвилина і спортивна вистава. 

Чергова нелегка неділя минула під вже традиційний акомпанемент зайвого шуму та інформаційного бомбардування. І вже на рівні підсвідомості, в розпал лютого, хочеться утекти туди де сонце та не ловить WI-FI. В такі моменти береш волю в кулак і продовжуєш рухатися звичною траєкторією. Будні традиційно не дарують багато натхнення, тому черпаєш світло в простоті дня. А ще весь час триває боротьба за вільну хвилинку, тому не легко навіть знайти момент почитати книжку чи тим більше глянути фільм. 
Одного вечора вдалося мені зручно примоститися на дивані і глянути цікавеньку гру, відключивши при цьому всі центри мислення. Правда, сам перегляд не можу назвати бездумним, бо дивився спортивну виставу. І геть близько не хотів думати про шейхів чи російських олігархів, мене цікавив просто спорт, де змагалися два клуби. На полі були майстри справи, що носилися на високих швидкостях. І подарували гру, з елементами легкої драми. Ближче до кінця команда з Парижу вирвала перемогу у команди з Лондона. І в підсумку перемогла 2:1. Воля до перемоги – це добре. Надихає.

Мар'яна Паславська: пошуки Своєї книги і список улюблених письменників.

Цього тижня я, нарешті, почала читати книгу, про яку можна сказати, що вона надихає. Це “Гра в бісер” Германа Гессе. Я уже читала дві його книги, і мені сподобалася манера письма Гессе. Але, я не могла сказати, що він один з моїх улюблених авторів. Але його “Гра в бісер” мене просто причарувала. Це книга, яка тепер входить у мій топ – найкращих книг. І прізвище Гессе на одній сторінці з моїми улюбленими - Кафка, Забужко, Кінг і Шевчук. 
Важко пояснити чому саме вона, що в ній такого особливого. Чим цей твір кращий від його попередніх? От не знаю чим, але ця книга надзвичайна. Напевно вона просто моя. Це те, що було потрібно мені цього тижня. 
Я уже передбачаю ситуацію, запитає мене хтось, яку книгу прочитати і отримати задоволення. І я йому скажу – Бери “Гра в бісер” і будь щасливий.

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті.

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster