Слово редактора. Березень, 2016 року.

03.03.2016

Переглядів: 1241

http://chytay-ua.com/

Ох, ну і нарешті прийшла весна. По заду залишився лютий, і хоч погода в перші дні нової пори кардинально не відрізняється від того, що було взимку, все ж з’явилася надія на тепло. Ну і цілком природньо, що з приходом березня прибуває і творчих сил, ми віримо, що їх нам не забракне. А планів у нас немало. Весна вмикає внутрішні мотори та резерви. І наша команда готова продовжувати те, що розпочали на початку 2016 – вдосконалювати та розвивати Читай.ua.

Хочеться трішки поділитися особистим з нашими читачами. В лютому хоч морозів сильних не було, але нашу техніку час від часу підморожувало. Більшість наших проблем були не творчого, а технічного плану. Правда ми раді проблемам і викликам, так як без них сумно. Часом без комп’ютера, часом без інтернету, часто з останніх сил, але все ж таки ми рухаємо наш проект вперед. Не встигли зреалізувати всього запланованого за місяць. Однак крок за кроком ми змінюємо наш сайт так, щоб було зручно читачам.

Окремо дякуємо всім нашим авторам, хто долучився до нас цього місяця: Оксана Пелюшенко, Мар’яна Глинка, Наталія Чернишова та Микола Петращук. Ваші рецензії дуже хороші та пізнавальні. Ви робите різноманітний та багатогранний світ літератури ближчим, а незнайому книгу – більш пізнаваною. Те, що нам пишуть автори з різних куточків України і діляться досвідом від прочитаного – особливо мотивує та надихає.

Для того, щоб бути ближчими з читачем ми на регулярній основі писатимемо статті під назвою "Тиждень з Читай.ua". Так як не літературою єдиною живемо, то в межах однієї статті кожен наш автор може поділитися цікавою дрібничкою, яка трапилася протягом тижня. Статті даного формату будуть регулярними і виходитимуть раз на тиждень. Звичайно, що ми ще випробовуємо сам формат, тому нам важко сказати як все буде виглядати через рік, але основна суть точно змінюватися не буде. В "Тижні з Читай.ua" ми будемо спілкуватися з нашими читачами.

У нас змінилася нова рубрика "Публікації" раніше вона називалася "Думай сам". Однак "Думай сам" стала затісною для тих матеріалів, що з’являлися в даній рубриці, тому ми замінили її на "Публікації". Однак це не просто зміна назви рубрики, ми готуємо окремі підрубрики до «Публікацій». Таких підрубрик буде 4, в тому числі буде і «Думай сам». В меню це буде відображатися дуже просто. Якщо ви наведете і натиснете стрілочкою на «Публікації», то у вас з’явиться вибір між 4 підрубриками. Таким чином новий розділ буде дуже об’ємним та наповнений різними матеріалами. Технічно ми вже готові до змін, на це було витрачено багато зусиль в лютому. Тому на початку березня наше меню буде виглядати по-новому.

Цього місяця ми опублікували лише 2 інтерв’ю. Це були розмови з Ігорем Градюком та з Юрієм Руфом. Наші співрозмовники зазвичай дуже зайняті люди, тому не завжди легко вкластися в терміни з публікацією. Наразі готуємо нові та цікаві матеріали, бо насправді хочеться, щоб з них черпалося натхнення для пізнання чогось нового. Весною люди більш відкриті до розмов, тому обіцяємо наповнювати дану рубрику більш регулярно, не забуваючи при цьому за якість.

Ось так мало по-малу йдемо вперед, змінюємося, заводимо нові знайомства, самовдосконалюємося, а також дуже хочемо, щоб ці зміни були помітні нашим читачам. В березні місяці маємо оновити наше меню та будемо готуватися до нового коловороту змін. Матеріали виходитимуть регулярно, тут і надалі важливим критерієм залишається не кількість, а якість. Ми готуємо публікацію кількох змістовних інтерв’ю та цікавих інформативних матеріалів. Будемо намагатися розширювати кордони своїх вмінь. Віримо, що весна буде плідною та принесе всім нам миру та добра. 

poster