Тиждень з Читай.ua: Пошуки своєї весни, місця в книгарні і відчувати Березень.

07.03.2016

Переглядів: 1526

http://chytay-ua.com/

Слава Славський: пошуки Своєї весни.

Вечір, останній трамвай, пишу з телефона. Сказати є про що, але не дуже хочеться. Ібо не прихильник меланхолії. Всі говорять про весну, нові старти, розквіт душі. Я відчуваю весну, поки що, лише як зміну погодних умов. А в житті продовжуються люті морози. І ти стоїш, неначе серед засніженого, холодного і безкрайнього поля. В яку б сторону не пішов - одне і теж. Дім, вечір, сон, і знову вихід в безкрайній степ. Можливо завтра настане і моя весна.

Станіслав Бондар: відчувати Березень. 

Цього тижня розпочалася весна. І цей факт говорить сам за себе. Весна має в собі глибокий зміст. Вона народжує, дарує натхнення, вона зігріває навіть тоді коли дощить чи обвіває холодним вітром. Кожна весна – це шанс оновитися, бо пам’ятаєш як все старе залишилося по заду. Початок весни сам по собі – важлива подія. Тепер вже не потрібно пірнати з головою в книги, дивитися кіно чи прослуховувати улюблені пісні. Достатньо зупинитися, вдихнути на повні груди, відчути свіжість та йти вперед. Гармонія ховається в простому. Потрібно спостерігати за собою, за природою та бачити як все міняється. Світ при народженні посміхається, весняний дощ шепоче ніжності, а мова природи доступна всім. В такі дні я забуваю турботи і відкриваюся весні. Ні дощ, ні сильний вітер тоді не лякають, бо вони ховають у собі нове життя. Березень, хоч часто він примхливий та похмурий, але він пробуджує та дарує нове світло.

Мар'яна Паславська: місця в книгарні.

Цього тижня я, нарешті, впорядкувала свою бібліотеку. Мої книги, після того як тато шукав там Джека Лондона, стояли де хотіли. Тобто Олександр Дюма разом з Ірен Роздобудько, а Стівен Кінг з Андре Моруа. І це мене, не те, щоб дратувало, але кожного разу проходячи повз книжкову шафу, я сама собі говорила, що потрібно їх усіх переставити на попереднє місце. Улюблені до улюблених, а ті, що можна і віддати - на третій поличці з краю. Так, це здається дуже дивним, але то моя система упорядкування книжок. І цього тижня, я повернула їм їхнє місце. Там, де вони і повинні бути.

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті.

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster