5 надзвичайних книгарень Європи

18.03.2016

Переглядів: 2048

http://chytay-ua.com/

Кожен книголюб обожнює проводити свій час в книгарнях. Там можна загубитися на декілька годин. Час проведений з книжками, в спокійному місці, де б ніхто нікому не заважав, вважається безцінним. Такий собі острівець, де людина існує в світі книжок. І погодьтеся, якщо ще й книгарня цікава, тоді книголюб не зможе її оминути. А буде проводити там весь свій вільний час.

Читай.ua пропонує вам 5 книгарень Європи, котрі цікаві не тільки своїм змістом, але і інтер'єром, історією, письменниками, котрі їх відвідували.

 

1. Shakespeare & Co. Antiquarian Books, Paris.

Назва двох незалежних один від одного книжкових магазинів в Парижі.
Перший, який проіснував до 1940 року, був місцем відпочинку і дискусій такий письменників: Хемінгуей, Фіцджеральд, Паунд, Стайн, Антейл і Рей. Джойс використовував книгарню, як своє бюро. А Хемінгуей згадував її у своєму відомому романі “Свято, яке завжди з тобою”.
Другий магазин, досі  існує, відвідували такі письменники: Корсо, Гінсберг, Берроуз.

В книгарні регулярно проводяться зустрічі з письменниками, недільні чаювання і читання поезія. Вона просякнута духом старої доброї Франції.

2. Livraria Lello, Porto.

Одна з найстаріших книгарень Португалії. І звичайно вважається однією з найкрасивіших у світі. 1906 року була офіційно відкрита, а свою назву отримала 1919 року. Є припущення, що саме ця книгарня була змальована в серії книг про Гаррі Поттера, як чаклунська книгарня “Флоріш і Ботс”.

3. Atlantis Books, Santorini.

Книгарня знаходиться на мальовничому грецькому острові Санторіні. Була заснована групою друзів в 2004 році. Крім відкритих читань, зустрічей з письменниками, в книгарні також влаштовують відкриті вечори перегляду фільмів, прямо на вузеньких вуличкам міста. Книгарня стала таким же відвідуваним місцем на острові, як і відомі пляжі Санторіні.

4. Boekhandel Dominicanen, Maastricht.

Надзвичайна книгарня знаходиться у 700 річному домініканському храмі. Простір, помпезність, небачена краса, усе це можна побачити відвідавши цю книгарню. Тепер не тільки тюльпанові поля входять в список того, що потрібно побачити в Нідерландах. Ця книгарня посяде почесне перше місце в списку must visit кожного туриста.

5. Daunt Books Marylebone, London.

Місце-мрія для завзятих мандрівників. Тут знаходяться тисячі путівників, різних брошур і книг про подорожі. Вважається однією з кращих книгарень Лондона, яка спеціалізується на книгах для мандрівників. Додайте сюди старі, класичні дерев’яні прилавки, дубові балкони, кольорові вітражі і скляні стелі. Краса.

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті.

 

 

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster