Книжковий Арсенал 2016. Видавництво Discursus

06.04.2016

Переглядів: 1817

http://chytay-ua.com/

Нова стаття від Читай.ua про 5 новинок, які "Discursus" презентує на Книжковому Арсеналі 2016.

1. Сергій Трохим. Чорнобильські хроніки

У книзі розповідається про те, як через об’єктиви телекамер українських журналістів світ дізнавався, що ж реально відбувалося в зоні відчуження.

Автор не тільки торкається фактів з історії трагедії Чорнобиля. Він доводить, що ця масштабна катастрофа стала саме тією безповоротною подією в історії Радянської імперії, що призвела до її розпаду. Зоря Полин - прикінцевий акорд сумної мелодії, що передує остаточному фіналу. Далі - агонія величезної країни.

2. Теревені аж до ранку

Дівчата,  такі  дівчата…  Біжать,  летять,  чимчикують,  цокають підборами, марширують у кедах і щебечуть, соловейками заливаються, сокорять, балакають, теревенять! По телефону, у фейсбуках, твіттерах, на зупинках, у трамваях, у таксі, за кермом, за кавою, за тортом… "А ти чула?.." "А ти бачила?.. Бо він, бо вона, бо я, на власні очі й цими руками, із перших вуст, із надійного джерела, СТОвідсотково знаю! Хто, куди, чому, на які гроші, із ким, за ним, манікюри-педикюри, масажі, йоги! Богема,  художники,  письменники,  футбольні  фани,  знижки, розпродажі,  посиденьки  на  кухні!
Дай  рецепт,  приготую,  почастую, зачарую, поцілую та не задарма ж! Я ж училась, кандидат, журналіст, професійний  психолог,  практикуючий  травматолог,  лекції,  семінари, вебінари, монографії. А він, не один, із друзяками, заповзятими, очима стріляє, вабить, припрошує, знаю, не знаю, хай буде, як буде… То як, я приїду? Потеревенимо до ранку?"

3. Переселенці. Люди, які не загубили себе

У цій книзі — історії людей, яких спіткало велике лихо — війна. Вони були вимушені покинути рідні місця й міста, роботу й друзів... Але, ставши переселенцями, не загубили найголовніше — себе. Бо коли в людині є Людина, то завжди можна дати собі раду.

4. Лісові хлопці. Проза про УПА

Чому тікали в ліс, як загнані звірі? За що готові були загинути в будь-яку  мить? Переслідування, допити, нерівні бої, переховування у криївках, клеймо  на  всю  родину, сибірські табори... Бо воля дорожча за життя. 


Захопливі, часто біографічні тексти фіналістів першого Конкурсу прози про УПА від Літературної агенції "Discursus" доносять правду, котру не здатен стерти ні час, ні політичний режим.

5. Ольга Деркачова. Крамниця щастя

Для студентки педагогічного факультету Марини справжнім випробуванням, що перевернуло її світ з ніг на голову, стали зовсім не труднощі сирітського чи гуртожитського життя, а пари з математики в красивого та надзвичайно розумного викладача Олексія Степановича.

Молодий науковець Олексій звик легко здобувати у своєму житті все: від елементарних математичних знань до престижних грантів та перспективної роботи. Та чи вдастся йому цього разу отримати найбажаніший трофей — серце молодої студентки Марини?

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті.   

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster