Книжковий Арсенал 2016. Видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"

13.04.2016

Переглядів: 2209

http://chytay-ua.com/

Пропонуємо вам переглянути новинки від видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА". 6 цікавих книжок для поціновувачів прекрасного.

1. Вільям Шекспір "Ромео і Джульєтта"

Ромео і Джульєтта. Вільям Шекспір; Ілюстрації: Владислав Єрко. — К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. — 208 с.

 

До появи шекспірівської трагедії "Ромео і Джульєтта" було написано чимало творів на цей популярний сюжет — одна з п’єс навіть мала щасливе закінчення. Але тільки історія закоханої пари юних воронців, що її ось уже шосте століття розповідає геніальний Шекспір, і досі залишається неперевершеною. З півсотні фільмів, опери, балети, мюзикли, тисячі вистав, перекладів…

Наше видання здійснено двома знаковими майстрами сучасного українського культурного простору —Юрієм Андруховичем та Владиславом Єрком. Їхня версія "Ромео і Джульєтти" — це щаслива нагода пережити безсмертний твір по-новому, гостро відчути його вічну актуальність і сучасність.

2. Cемюел Беккет "Уот"

Уот. Cемюел Беккет; Ілюстрації: Ольга Марусин. — К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. — 296 с.

"Уот" (1953) ірландського письменника Семюеля Беккета (1906 — 1989) є класикою світової літератури ХХ століття.

У цьому творі, як і в інших своїх романах та п’єсах, Беккет з допомогою філософів, загримованих під блазнів, розігрує трактат про мову, наукоцентричну європейську свідомість, про релігію, про біль і розпач людини, якій випало жити у ХХ столітті. Попри глибину порушених у романі тем і проблем, "Уот" є, мабуть, найприступнішим, найдотепнішим та найабсурднішим твором великого ірландця, лауреата Нобелівської премії з літератури (1969).

Книжка видана спільно із Фундацією короля Юрія у рамках проекту «Вавилонська бібліотека». 

3. Сергій Лойко "АЕРОПОРТ У ФОТОГРАФІЯХ І ТЕКСТАХ"

АЕРОПОРТ У ФОТОГРАФІЯХ І ТЕКСТАХ. Сергій Лойко. — К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. — 96 с. 


Воєнний роман Сергія Лойка "Аеропорт", опублікований у вересні 2015 року, одразу став бестселером. Автор був одержимий романом протягом усього часу перебування з "кіборгами" в донецькому аеропорту у жовтні 2014 року.

2015 року за висвітлення війни в Україні Сергій Лойко отримав одну з найвищих нагород в американській журналістиці — "Overseas Press Club Bob Considine award" "за хоробрість, достовірність, оригінальність, глибину і виразність описаного". Того ж року Лойка удостоєно престижною премією "Los Angeles Times editorial award" за "найкращі репортажі 2014 року".

Видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" презентує до вашої уваги фотоальбом, що містить фотографії Сергія Лойка, зняті у ті найгарячіші дні в донецькому аеропорту, та уривки з роману "Аеропорт".

4. Вільгельм Гауф "Маленький Мук"

Маленький Мук. Вільгельм Гауф; Ілюстрації: Ростислав Попський. — К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. — 24 с. 

Цю знамениту східну казку розповів відомий німецький письменник Вільгельм Гауф (1802—1827), який прожив усього 25 років — найменше з усіх казкарів... Проілюстрував казку талановитий молодий графік Ростислав Попський — нова яскрава зірка української ілюстрації. П’ять років тому він надіслав кілька своїх малюнків до "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ", і несподівано для себе отримав пропозицію на співпрацю, що докорінно змінило плин життя молодого держслужбовця. Відтоді його майстерність зросла просто неймовірно, а надто якщо взяти до уваги той факт, що його єдина мистецька освіта — дитяча художня школа. Чим не початок нової казки?  

5. "Антологія української поезії ХХ століття" Від Тичини до Лишеги

Антологія української поезії ХХ століття. Серія: «УПА» («Українська Поетична Антологія»)  — К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. — 1280 с.

 

До антології увійшли знакові поезії найпомітніших українських поетів ХХ століття, народжених до 1950 року, — від Тичини до Лишеги та Кичинського. Антологія покликана закохати молодого читача в українську поезію.

6. "Гаррі Поттер і філософський камінь". ВЕЛИКЕ ІЛЮСТРОВАНЕ ВИДАННЯ Дж.К. Ролінґ

Гаррі Поттер і філософський камінь. ВЕЛИКЕ ІЛЮСТРОВАНЕ ВИДАННЯ. Дж. К. Ролінґ; Ілюстрації: Джим Кей. — К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. — 248 с.

Перше ілюстроване видання магічної класики Дж.К. Ролінґ містить у собі безліч пречудових кольорових ілюстрацій Джима Кея, кавалера медалі Кейт Ґрінвей. Це справжнє феєричне свято і для відданих шанувальників цієї книжки, і для нових її читачів.

"Побачивши ілюстрації Джима Кея, я була глибоко зворушена. Мені подобається його бачення світу Гаррі Поттера, і я вдячна йому за талановите втілення цього бачення — це для мене велика честь." Дж.К. Ролінґ
 
Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті.
Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster