Книжковий Арсенал 2016. Видавництво "Основи"

14.04.2016

Переглядів: 1849

http://chytay-ua.com/

Книжковий Арсенал 2016 року буде грандіозною подією не тільки для книголюбів. Видавці з усієї України ретельно готуються до цієї події. Видавництво "Основи" пропонує 6 новинок для усіх прихильників книжок.

1. Альбом "Ройдбурд"

У книзі розповідь про нашого неординарного сучасника ведеться від імені двох авторів - мистецтвознавиці Ольги Балашової, яка окреслює історичний та культурний контексти перехідної епохи, і самого Олександра Ройтбурда, який у притмаманній йому іронічній манері ділиться спогадами про факти свого життя та людей, яких йому доводилося у ньому зустріти.

Александр Ройтбурд: "Импрессионисты говорили, что пишут мир таким, каким они его видят. Пикассо говорил, что пишет мир таким, каким его знает. Я пишу мир таким, каким я его пишу. И эта сентенция настолько банальна, что вполне достойна стать афоризмом".

Цю книгу створено за підтримки Стелли Беньямінової, Віктора Гордєєва, Юрія Когутяка, родини Мітіних, Олени та Олексія Харько. 

2. Книга "Кримінальний кодекс України" з ілюстраціями Нікіти Кравцова

Кримінальний кодекс із нормативно-правового акту перетворюється на мистецький проект. 
Руйнується стереотипне уявлення про закон як доступний лише фахівцям інструмент. Насправді знати свої права і їх обмеження може й повинен кожен, хай навіть якщо до читання законів його привабить незвичайний дизайн подарованої кимось книжки. 
Оформлення видання - це кінетична графіка, виконана червоною і синьою кульковими ручками. Прийоми анімації додають внутрішнього об'єму зображуваному та створюють ефект безперервного руху. 

Це виразні драматичні роботи, в яких не просто показана дія, а розкривається весь жах самого поняття злочин.

Нікіта Кравцов (1988 р. н.) – український художник. Народився в м. Ялта. Закінчив НАОМА (2010) та продовжив навчання в аспірантурі. Учасник Art Kyiv Contemporary, бієнале сучасного мистецтва ARSENALE, арт-резиденціїБірючий, автор персональних виставок в Україні та за кордоном. Живе та працює в Парижі.
Автор проекту - Ганна Копилова.
Видання здійснено за підтримки юридичної групи "Фірма"

3. Три художні генерації в колекції Тетяни та Бориса Гриньових / упор. О. Балашова, Г. Глеба. - К. : Основи, 2016. - 254 с.


Зібрана Тетяною та Борисом Гриньовими колекція дає змогу скласти уявлення про три найпомітніші генерації українських митців II половини ХХ - початку ХХІ століття - представників радянського неофіційного мистецтва, перше незалежне покоління, що з'явилось в часи Перебудови, та покоління 2004. 
Це одне з перших усвідомлено публічних зібрань українського сучасного мистецтва. Каталог відкриває найширшій аудиторії невелику частину того величезного масиву творів новітнього українського мистецтва, який перебуває сьогодні переважно у приватній власності. Тут помітно, як колекціонер стає співавтором історії мистецтва, а його пристрасть до збирання спроможна урівнювати ключових учасників художнього процесу із аутсайдерами. 

Лімітований тираж - 200 примірників.

4. Соломія Павличко "Націоналізм, сексуальність, орієнталізм. Складний світ Агатангела Кримського"

 

Остання праця Соломії Павличко — багатопланове дослідження життєвого і творчого шляху Агатангела Кримського, всесвітньовідомого вченого-сходознавця, видатного громадського діяча, письменника, перекладача, палкого патріота України.
Проникнення дослідниці в найпотаємніші глибини психіки високоталановитої людини, тонкий аналіз художніх творів, безсторонні, виважені характеристики оточення та політичної й соціальної атмосфери, в якій жив Кримський, дають змогу по-новому оцінити цю дивовижну, одну з найвеличніших і найтрагічніших постатей української інтелектуальної історії.

5. Байки Федра з ілюстраціями Поліни Дорошенко


Досконалість форми, вишукана мова у поєднанні із сарказмом і повчальним змістом - така формула успіху байок давньоримського поета Федра. Ці сюжети переспівували Лафонтен, Сковорода, Крилов, Глібов. Але й класичний текст не втратив актуальності протягом століть: тут вловлено саму суть людської природи, яка залишається незмінною попри розпад імперій, зникнення вірувань, зміну уявлень про світ.

6. Дмитро Павличко "Грім у січні"


"Грiм у сiчнi", нова поетична книжка Дмитра Павличка – це сповiдь автора, його заповiтне слово, що вiдкриває нам безодню людської трагедiї, це його моральний суд над несправедливiстю – i суд справедливостi над поетом.

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті.

Редакція Читай

Редакція літературного порталу Читай

author photo
poster