5 книг з атмосферою старого Львова

23.04.2016

Переглядів: 4947

http://chytay-ua.com/

Я люблю Львів. Незважаючи на усі його мінуси, а їх тут багатенько, я його люблю. І не треба зараз грізно говорити, що Львів мінусів немає. Має він ті мінуси, кажу вам як львів’янка, котра живе тут уже…, а не скажу скільки саме років. Але уже багатенько тих років є. І усі ці роки я його безмежно люблю.

Це місто причаровує одразу. І справа навіть не в красивих вулицях і чаруючій архітектурі. Тут щось зовсім інше. Уся справа в самому місті і його атмосфері. Воно надихає і спонукає до творіння прекрасного. І не дивно, що про Львів написано багато романів та оповідань. Бо хто ж як не письменники мають доносити до усіх красу цього міста.

Тих книжок і оповідань було написано дуже багато. Усі вони описують різних людей в різні роки, деколи навіть століття, але спільна риса – це Львів. Він головний герой.

Пропоную вам книжки, де, на мою думку, найкраще описаний правдивий, чарівний і незрівняний Львів.

1. Роман Іваничук “Манускрипт з вулиці Руської”

Історичний роман львівського письменника Романа Іваничука. "Манускрипт з вулиці Руської - це захоплюючий сюжет та нестандартні, типово львівські персонажі. Усі ці легенди, описи шинків і людей, придають цій книжці якоїсь дивної магії. Іваничук оживив легенди старого міста XVII століття.

Де читати? – на Лисій горі.
Як читати? – з львівським пивом.

2. Андрій Кокотюха “Адвокат з Личаківської”

Якщо ви хочете прочитати пригодницький та гостросюжетний детектив, що відбувається у Львові за бабці Австрії, тоді ця книжка саме для вас. Автор вдало передав життя міста в ті колоритні часи. Варто сказати, що ця ретро-книга має продовження. Історія молодого киянина, котрий волею долі опинився у Львові буде описана в 5 книжках.

Де читати? – в львівському шинку.
Як читати? – з міцною настянкою.

3. Наталя Гурницька “Мелодія кави у тональності кардамону”

Львів XIX століття поринув в гріховність почуттів між дорослим чоловіком і молодою дівчиною. Сюжет, скажемо правду, не усім сподобається, але від цього книжка не втрачає своєї цікавості. Описи надзвичайні і місто там красиве.

Де читати? – в львівській ресторації.
Як читати? – з келихом терпкого вина.

4. Юрій Винничук “Танґо смерті”

Львів в очікувані Другої Світової війни постає на сторінках роману Винничука. 4 друзів, різних національностей, переживають безліч пригод в місті. Захоплюючий сюжет, і не менш захоплююча мова написання. Усе це Винничук і його "Танґо смерті".

Де читати? – в львівському парку.
Як читати? – з трав’яним чаєм.

5. Костянтин Москалець “Мій сон - Львів”

Це не великий роман, а короткий есей. Але цей твір Москальця, я не могла не внести в цей топ. Бо там так гарно описано Львів. Правдивий, без ретушування і фотошопу. Таким, яким він є насправді.

Де читати? – в львівській кав’ярні .
Як читати? – з чашкою кави.

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebook і ВКонтакті.

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
poster