Серіали, які завдячують своїй появі книгам

22.07.2016

Переглядів: 3096

http://chytay-ua.com/

Читачі книг завжди задають собі питання: “Що почитати?”. Книжок у світі багато, але не всі вони варті уваги. Та й не хочеться витрачати свій час на бездарну писанину. Але деколи любителі книжок задають собі ще одне питання: ”Що подивитися?”.

Я підготувала для вас свій список цікавих серіалів знятих за мотивами книг. Тому, якщо у вас є декілька вільних годин, сміливо долучайтеся до перегляду серіалів. Бо ми, поціновувачі книжок, варті найкращого.

1. “Шерлок”, британський міні-серіал компанії “Гартсвуд Філмс”.

Влітку 2010 року на телеканалі BBC One транслювали перший сезон серіалу. Вигаданий персонаж англійського письменника Артура Конана Дойля завжди користувався популярністю в режисерів і сценаристів. Було знято безліч фільмів. Але такої популярності, як цей серіал, не мав ніхто. Хоча мене зараз закидають помідорами прихильники Роберта Джона Дауні-молодшого. Але, перш за все, ми говоримо тут про серіали, а не фільми. І давайте визнаємо правду, Бенедикт Камбербетч поза конкуренцією.

Єдиний мінус в цього серіалу так це те, що нового сезону потрібно чекати дуже довго. 

2. “11/22/63”, продюсери Джей Джей Абрамс і Стівен Кінг. 

Така суміш, як продюсер “Зоряних війн” і письменник Стівен Кінг, просто приречена на успіх. Цей серіал американська публіка побачила на екранах в знаковий для себе день – федеральне свято в США, приурочене до дня народження Джорджа Вашингтона, 15 лютого 2015 року.

Книжка “11/22/63” захоплює величезний пласт з історії США, а особливу увагу приділяється резонансній події – вбивство Кеннеді. Роман безсумнівно став бестселером, а серіал здобув схвальні відгуки і любов публіки. 

3. “Гра престолів” і цикл книг “Пісня Льоду та Полум’я”. 

Це той випадок, коли публіка однаково з нетерпінням чекає нової серії серіалу і наступної книги з циклу. І навіть той, хто не читав книжок і не дивився серіалу, знає хто такий Джон Сноу. Бо долю цього головного героя обговорювали у ФБ декілька місяців.

Серіал вийшов у квітні 2011 року, і з того часу отримав безліч нагород і тисячі захоплених відгуків. Любите інтриги, пригоди, зради і шантаж, то вам сподобається серіал. І не забувайте про книжкову епопею Джорджа Мартіна.   

4. “Війна і мир”, британська екранізація роману Льва Толстого.

Сюжет серіалу майже зовсім не відрізняється від його паперового аналогу. Варто зазначити, що цей роман екранізували багато разів. Але саме ця екранізація заслужено здобула велику популярність. Адже у серіалі була максимально наближена атмосфера до роману Льва Толстого, кожна дрібничка була продумана, починаючи з акторів, сценаристів, закінчуючи декораціями і музикою. Напевно, саме з цим пов’язана популярність цього серіалу.

Усім, хто не осилив чьотирьох томний роман, серіал допоможе розібратися в заплутаній та цікавій історії, де Толстой відкриває для нас аристократичний світ XIX ст.. 

5. “Декстер” і “Демон, що спить у Декстері”. 

 

2004 році американський письменник Джефф Ліндсей  видає книжку “Демон, що спить у Декстері”. За мотивами саме цієї книжки, був знятий перший сезон телевізійного серіалу “Декстер”. Наступні сезони серіалу виходять за оригінальним сюжетом. Але і Джефф Ліндсей публікує продовження історії справедливого вбивці Декстера.

Хто любить серіали про психів, вбивства, то “Декстер” саме для вас.  

Слідкуйте за нашими найцікавішими публікаціями в соціальних мережах Facebookі ВКонтакті  

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
poster