Анна Гавальда "Мені б хотілось, щоби хтось мене десь чекав"

08.09.2016

Переглядів: 4538

http://chytay-ua.com/

СЬОГОДНІ “МЕНІ ХОТІЛОСЬ БИ, ЩОБ ХТОСЬ МЕНЕ ДЕСЬ ЧЕКАВ....”. А ВАМ?

В моєму місті небагато книгарень. Хоча може, то мені замало? Моє знайомство з відомою французською письменницею Анною Гавальдою сталося після третьої години пополудня 26 серпня. Після співбесіди (випадково запросили, хоча я ненаполегливо шукаю роботу) вирішила нежданчиком зайти до мами на роботу.Ноги самі мене завели до книжного, де все це і сталося…

Я довго вагалась, але винятково через майже рожевий колір обкладинки...і все ж таки.

“Мені хотілось би, щоб хтось мене десь чекав....” виявилася дивовижною книгою. 12 новел, як 12 місяців з життя різних людей я прочитала менше, ніж за 12 годин (набагато менше).

Запевняю, що в цій книзі все ідеально, починаючи від оформлення та об`єму і закінчуючи змістом. Це немов би зустріти вишукано вдягнену світську леді зі різносторонніми поглядами, але безперечною манерою закінчувати змістовну розмову мораллю. Все при ній. Унікальне поєднання. Виключення з правил…

Що ж, не пожалкувала, що витратила останні кошти (як безробітна - це нерозумний вчинок, але ж це книги) придбала збірку новел і ковтнула немов пігулку від несприйняття скороплинності життя.

Кожна новела представляє собою окрему міні-книгу, деякі з них викликають сміх, а деякі сльози, як-то, наприклад, історія під назвою “Минали роки”. Після неї розумієш, що життя мильна бульбашка і краще пролетіти його з тим, кого кохаєш по-справжньому, бо так ми кохаємо лише один раз, а потім...ну ви знаєте.

“Амбр” - новела про 38річну зірку чоловічої статі, яка почула власне серцебиття завдяки дівчині, чиє ім`я починається на “А”....

А потім “Кетгут” і ти заглиблюєшься у ветеринарне діло і жахаєшься дикості чоловіків, які згвалтували лікарку тварин лише, тому що стало цікаво, чи жінка вона.

Запам`ятайте, жінки можуть за себе постояти. Нехай методи різні, проте є результат. І ця історія моторошний доказ цього.Я можу всі новели перераховувати із shot-анотацією та не стану цього робити, бо краще один раз прочитати оригінал, аніж десять рецензій.

Наостанок скажу одне: читати із задоволенням можно по-різному, але з Анною Гавальдою ви зробите це витончено, незабутньо з присмаком життя наприкінці кожного речення. 

P.S: Можливо, Вас вже десь чекають...і це скоріш за все книга Анни Гавальди “Мені хотілось би, щоб хтось мене десь чекав....”. Завітайте до найближчьої книгарні. Не пожалієте.

Валерія Прокопенко

Книгоман, арт-митець, веб-дизайнер

author photo
poster