Сезонна меланхолія: 5 книг з осіннім настроєм

07.10.2016

Переглядів: 4009

http://chytay-ua.com/

Коли закінчується літо, і починає безперервно дощити, хочеться закутатися в щось тепле, взяти до рук книжку і не виходити на вулицю, мінімум тиждень, а в ідеалі, десь цілий місяць. І якщо у вас такий настрій, тоді ці книжки вам однозначно сподобається. Адже це письменники старої епохи. Ті, які уміли влучно вгадувати настрій читача. 

Тримайте список книжок з меланхолійним настроєм.

1. Ернест Хемінгуей “Свято, яке завжди з тобою”.

Париж. Кохання. Надії. Розчарування. Боротьба. Книжка прекрасна в будь-яку пору року, але осінню читається на одному диханні. Шукайте красу в найменших деталях.

З чим читати? – з келихом терпкого вина.

2. Еріх Марія Ремарк “Три товариші”.

Книжка просякнута атмосферою смутку, любові і прийняття цього життя. А ще, там справжня чоловіча дружба. Така, яка має бути. Без заздрості і підлості. Така, якою ще досі захоплюються і бажають наслідувати. Головні герої навчать вас цінувати життя і захоплюватися кожною дрібницею.

З чим читати? – з кальвадосом.

3. Габріель Гарсія Маркес “Осінь патріарха”.

Історії, легенди, вигадки, плітки. Усе присутнє в цій книжці. Де правда, а де вигадані сюжети автора, читач повинен сам додуматися. Адже книжка не дає чітких відповідей. Вона спонукає думати і домальовувати сюжетну лінію. Така собі осіння меланхолія у виконанні Маркеса.

З чим читати? – з віскі.

4. Кнут Гамсун “Пан”.

Краса природи і кохання, котре приносить страждання. Насолода і біль. Усе, що відчуваєш є правдивим. Усе. Навіть відчувати найболючіші емоції краще, ніж нічого. Адже тільки коли відчуваєш, ти живеш. Такі закони цього світу.

З чим читати? – з бренді.

5. Рей Бредбері “Літо, прощай”.

Протистояння молодого покоління з поколінням, котре уже відходить у вічність. Вічна боротьба. “Вино” дозріло. І переродилося у щось нове. До цього часу невідоме нам. І напевно, і не варто знати, що сталося з ним. Бо саме секрети приносять цікавість у наше життя.

З чим читати? – з коньяком.

Читайте також: Уривок з книги Гізер Морріс «Татуювальник Аушвіцу»

Підтримати проект

Мар`яна Паславська

Редакторка, відповідальна за SEO сайту.

Сторінка автора в Facebook

author photo
poster