Листопад та його новини

03.12.2016

Переглядів: 1891

http://chytay-ua.com/

На вулиці вирує заметіль, у повітрі стоїть солодкий аромат мандаринів і новорічного дива, а це означає, що на календарі перші дні грудня, і саме час згадати, чим книжковий світ жив минулого місяця. Отже, поїхали!

Супермен летить до Києва. Видавництво «Рідна мова» спільно з київським Comic Con отримали ексклюзивні права на переклад коміксів DC. А це означає, що вже на весні 2017-го Зелений Ліхтар, Бетмен, Джокер та Диво-Жінка заговорять  українською. До речі, видавництво оголосило конкурс перекладачів, прийняти участь у якому може кожен охочий.

Україна прощається з «Глухарем». Держагентство з питань кіно оприлюднило список  заборонених до показу  на території України фільмів російського виробництва. Одним з них стала стрічка режисера Володимира Бортко «Тарас Бульба». Фільм, знятий у 2008 році, неодноразово піддавали критиці як такий, що дискредитує українську національну ідею та фальсифікує історичні дані. Також ми сміливо можемо відправити у довгу путь «Глухаря», «Джентльмени, удачі» та «Фізрука».   

Ньют – це новий Гаррі. Видавництво «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га» підтвердило готовність видати сценарій фільму про «Фантастичних звірів та де їх шукати». У США така книга вийшла одночасно з прем’єрою фільму і за перший тиждень швидко вибилась у лідери продажів.  Нагадаємо, що новий цикл історій про добре відомий нам чарівний світ складатиметься з п’яти стрічок.  

Нью-Йорк обговорює Жадана. Цього місяця в одному з найпопулярніших періодичний видань Америки, журналі The New Yorker, вийшла стаття про Сергія Жадана та його роман «Ворошиловград». Марсі Шор, авторка статті, яка зараз пише книгу про Майдан, назвала Сергія «неофіційним бардом Східної України» наголосивши, що «у його частини світу не так багато людей, чиї слова залишають межі її кордонів». Також в статті висвітлили війну на Сході та Революцію Гідності.

Книга за ціною смартфону. Apple вирішила завоювати ще й літературний ринок і представила на суд читачів книгу про те, як змінювався дизайн їхньої продукції за останні 20 років. До збірки увійшли 450 світлин різних продуктів компанії. Автор фотографій – Ендрю Закерман, а ціна цього шедевру на ринку сягнула 299 доларів.  

10 тисяч фунтів за одне речення. Саме стільки отримав ірландський письменник Майк МакКормек за свою книгу «Сонячний корсет», яка виборола цьогорічну премію Голдсмітського університету. В романі розповідається про інженера Маркуса, який воскрес з мертвих. Твір на 223 сторінки складається з одного речення. Ним письменник закликав видавців не боятись приділяти увагу письменникам-експериментаторам. 

Скайнет вже близько. В японському університеті Кюсю вчені створили нейромережу, що здатна визначити жанр книги лише за її обкладинкою. Щоб домогтися цього, дослідники завантажили в мережу 137 788 унікальних обкладинок книг, які класифікували на 20 різних жанрів. Поки що результат вірних відповідей не сягає вище 22%, та вчені готові працювати далі.

Ось такі новини турбували наші мізки минулого місяця. А ми з вами побачимось через 7 книжок та 30 днів.

Читайте, бо воно того варте!

Завжди ваша,

Книжкова Відьма

poster