Леся Коковська-Романчук "Благословен, хто йде"

10.12.2016

Переглядів: 2149

http://chytay-ua.com/

Новий роман «Благословен, хто йде», яким знана сучасна українська письменниця, бард, лікар, пані Леся Коковська - Романчук порадувала численних поціновувачів своєї творчості, це – книга про зцілення вірою, вірою у всепеперемагаючу Любов Христа Спасителя, що перебуває завжди і всюди із кожним, хто відкриє Йому своє серце і покладатиметься на Його Милість та Волю у життєвих випробуваннях. У ґрунтовному дослідженні про життя Св. Теклі, яка є заступницею Тернополя, події розгортаються в місті Іконії, що у провінції Лікаонія на східних кордонах Римської імперії.  

Пані Леся із притаманною для всіх її творів щирістю та достовірністю історичних фактів, які є вишуканим тлом для оповіді книги, розповідає про  непросту долю і міцність віри  св. Теклі, що стала ученицею святого Павла і обрала шлях Служіння Господу.  

З кожною сторінкою нового роману, читач неодмінно відчує особливе співпереживання з персонажами, відкриє для себе атмосферу безбожності Римської імперії та тихої, благородної, непоказної святості душ тих, хто повірив у Христову Науку першим у часи, коли християн переслідували, кидали в них каміння, віддавали на поталу хижим звірам, заради одного – видовища на арені амфітеатру.

«Благословен, хто йде» - книга, що «підживлює» у серці незгасний вогник віри, надії, любові… любові до Господа, любові до ближнього. На мою думку, роман є своєрідною енциклопедією із життя древнього Риму, тому що в тексті до найдрібніших деталей описано побут, звички, звичаї, традиції різних верств населення Римської імперії у час правління імператора Клавдія. Наприклад, в тексті детально описано обов’язки кожного із численних рабів у домоволодінні заможного Ксанфа Альбіна – воїна, батька головної героїні роману.

За жанром  це - роман – притча, однак манера його написання не є повчальною, а радше «лагідною» довірливою оповіддю про Світло Віри у Слово Всевишнього…

І лише від кожного із нас залежить, який шлях оберемо: марнославство, жадібність та погорду, або ж смирення, милосердя - щедроти десниці Господньої, котра оберігає тих, хто  йде кожну хвилину життя в Його Благословенне Ім`я…

Читаймо! Черпаймо натхнення! Зростаймо духовно! Плекаймо зерно Правди та мудрості! Не занедбуймо Душу! Прославляймо своїми ділами та помислами Того, чиє Ім`я Благословенне!

Ігор Зіньчук

Філолог, автор книжкових оглядів, блогер, копірайтер

author photo
poster