5 книг з новорічним настроєм

20.12.2016

Переглядів: 4031

http://chytay-ua.com/

На календарі грудень і з кожним днем в повітрі все яскравіше відчувається присутність майбутнього дива. Саме час діставати з антресолі пузаті новорічні кульки, що виблискують усім діапазоном веселки, запалювати веселі ліхтарики, наповнювати оселю терпким та грайливим ароматом мандарин, а потім, закутавшись у картатий пледик з лапландськими оленями, гріти руки об горнятко з чаєм і читати теплу книжечку. А яку саме, я вам зараз і підкажу. Ловіть від мене суто суб’єктивний список книжок з присмаком свята. Отже, поїхали:

«Дари Волхвів. Історія напередодні дива» О. Генрі , Діккенс, Гоголь та інші.  

Цього року КСД побалувало нас відразу двома антологіями на Різдвяну тему. І якщо про другу ми поговоримо трохи згодом, то в «Дарах..» на вас чекатимуть відразу 12 всесвітньовідомих новорічних історій. За більше ніж 400 сторінок книги ви встигне і політати верхом на чорті за черевичками для Оксани, і позбиткуватись зі скупого Скруджа, і, навіть, повоювати проти злого мишиного короля. Книга наповнена надзвичайно добрими на відомими нам історія, що робить її незамінними помічником у підтриманні та створення святкового настрою.

Террі Пратчетт «Санта-Хрякус». 

Фантазійна та по-доброму моторошна історія про Страшдество у Пласкому світі обов’язково має сподобатись всім, хто любить весело провести час за книгою. Тут, замість яскравих ліхтариків, домівку прикрашають сосисками, на столі ви не знайдете мандарин та олів’є, зате вдосталь наїстеся свинини, а о півночі до вас з подарунками завітає старий товстун Санта-Хрякус на своїх санях, запряжених четвіркою диких кабанів. Але стережіться, бо коли останній з малюків перестане вірити у диво, то місце веселого бороданя доведеться зайняти тому, кого ми неодмінно впізнаємо по гострій косі та довгому плащеві.  

«Львів. Смаколики. Різдво» Дара Корній, Алла Рогашко, Анна Хома та інші.

Ви ще не вирішили де проведете новорічні вихідні? Тоді не гайте часу і вперед на штурм  найсвятковішого міста України. Там на вас чекатимуть герої  ще однієї різдвяної збірки короткої прози від КСД. Але дивіться дуже уважно, аби не пропустити їх в гамірному натовпі Площі Ринок, чи у батярських веселощах на Високому Замку, чи у шелесті потертих фоліантів біля пам’ятника Федорову. Зупиніться на хвилинку і вони обов’язково розкажуть вам свої різдвяні історії, що як і сам Львів, наскрізь пронизані дивом, коханням та пряним ароматом кави.

«Різдво Еркюля Пуаро» Агата Крісті.

Ну хто з нас не любить історії про великого та до непристойності розумного бельгійця зі смішними вусами? Пан Пуаро по праву вважається найпопулярнішим детективом всіх часів та народів, а його пригоди вже більше 90 років притягують читачів по всьому світу. В «Різдві Еркюля Пуаро» нас чекає захоплива історія про розслідування вбивства міліонера Сімеона Лі,  який вперше за двадцять років вирішив зібрати на Різдвяну вечерю всіх своїх дітей. Як видно вище, ідея була так собі. А от кому ж заважав старенький і доведеться дізнатися пану Пуаро. Так, що запасайтесь пряним глінтвейном, міцніше зачиняйте всі двері і вперед, на пошуки пригод!

«Пригоди Гаррі Поттера» Д.К. Роулінг.

Як же можна святкувати Різдво без хлопчика-який-вижив? Вже дев’ятнадцять років, з моменту публікації першої книги, пригоди сміливого Гаррі стали невід’ємною частиною новорічних вихідних. У засніженому Гоґвортсі на вас чекатиме фінальна гра у Квідіч між Слизерином та  Гафелпафом, Святковий бал з найкращими наїдками, приготованими вільними ельфами, та незабутні польоти на гіпогрифаф. Адже, коли на порозі вже майже свято, а під ялинкою гніздяться подарунки; коли вікна вкриваються срібними квітами, а сніговики дразнять всіх своїми помаранчевими носами, так хочеться повернутись назад до дитинства і всю ніч писати листа Діду Морозу.   

Читайте, бо воно того варте. І пам’ятайте: неймовірне, прекрасне та магічне різдвяне диво чекає цього року на кожного з вас. Я взнавала!

Завжди ваша,

Книжкова Відьма.

Читайте також - Книжкові дарунки для чемних, і не дуже , Поговоримо про Різдво

poster